Ogórki kiszone
Moderator: Moderatorzy
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
mJULKA, nie ma potrzeby dodawania chleba, ale tak jest szybciej i niektórzy tę metodę stosują. Jeszcze raz przypominam wątek: viewtopic.php?t=2759
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 2152
- Rejestracja: ndz 26 paź, 2008 18:51
- Lokalizacja: Kraków
Właściwie to może dotyczyć wielu produktów, ale zwróciło moją uwagę przy ogórkach kiszonych. Czytam sobie w sklepie skład: ogórki kiszone, [naturalna] zalewa. Jeśli ogórki kiszone i zalewa do nich są produktami jednoskładnikowymi wg prawa o znakowaniu żywności, całe to prawo można wyrzucić.
Nie wierzę, że firma produkująca ogórki (bynajmniej nie międzynarodowy koncern) opracowała technikę kiszenia ogórków bez dodawania czegokolwiek i ją wykorzystuje .
Nie wierzę, że firma produkująca ogórki (bynajmniej nie międzynarodowy koncern) opracowała technikę kiszenia ogórków bez dodawania czegokolwiek i ją wykorzystuje .
Ostatnio zmieniony sob 21 sty, 2012 23:59 przez titrant, łącznie zmieniany 1 raz.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]