Jaki chlebek kupujecie/polecacie

Swobodne pogaduchy na temat pietruchy - Dyskusje.

Moderator: Moderatorzy

dorota krypa
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 227
Rejestracja: wt 04 paź, 2005 12:15

Post autor: dorota krypa »

Proponuję chleb firmy Schar bezglutenowy i bezmleczny . Moja córka bardzo go lubi . Polecam . :lol:
sisi
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 152
Rejestracja: czw 02 lis, 2006 21:21
Lokalizacja: Łódź

Post autor: sisi »

A powiedzcie mi proszę, który z tych chlebków nie będzie miał wyczuwalnych ziarenek??
Ma go jeść moja 15msc córka która napewno nie przełknie w chlebku np,ziarna słonecznika.

Może zawierać mleko :)
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1838
Rejestracja: sob 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Post autor: kabran »

Zasadniczo z Bezglutenu to prawie wszystkie, odpada chyba tylko kołacz, chleb słonecznikowy i z amarantusem. Ale dla takiego maluszka to polecam bochenek maślany:
http://www.bezgluten.pl/sklep/product_i ... ucts_id/88
albo bagietkę maślaną:
http://www.bezgluten.pl/sklep/product_i ... ucts_id/98
Oba produkty mają smak "najbardziej zbliżony do oryginału". :wink:
Pełną ofertę chlebów masz tutaj:
http://www.bezgluten.pl/sklep/index.php/cPath/34_21
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
sisi
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 152
Rejestracja: czw 02 lis, 2006 21:21
Lokalizacja: Łódź

Post autor: sisi »

Dziękuję za odp. :D
Awatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 212
Rejestracja: wt 27 gru, 2005 22:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Post autor: edyta »

Z bezglutenu dobre są jeszcze tostowe itp, a co do kołacza to wcale nie musi tak być, że twoja mała go nie zje. Mój mały do tej pory a jest juz naprawdę duży potrafi się dławić czymś grubszym, dlatego tez nigdy nie kupowałam takiego, aż kiedyś po prostu przy zamówieniu mi taki dołozyli. Poszedł w mgnieniu oka :)
mamuśka Mariuszka
Awatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 527
Rejestracja: ndz 28 lis, 2004 17:31
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Patka »

tez lubie bochenek maślany bezglutenu z Glutenexu lubię ten smakujący jak drożdzówka - nie wiem jak sie nazywa :)
Kołacz z bezgluetenu jest dla mnie za cieżki :/
Awatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: czw 13 kwie, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Post autor: silverka »

Ja polecam własnej roboty. Kupowałam przez jakiś czas chleb bezglutenowy, ale był nie do przełknięcia bez popijania każdego kęsa herbatą.
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Agniesia »

silverka, a ja odwrotnie piekłam sama do chwili aż nie spróbowałam chleba z Bezglutenu, teraz mi się nie chce piec :P
Obrazek
Awatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 111
Rejestracja: czw 13 kwie, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Post autor: silverka »

Hmm to może też spróbuję :)

Agnieszko gratuluję nadchodzącego dzidziusia :))
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Awatar użytkownika
AnnaJ
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: czw 01 lut, 2007 16:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: AnnaJ »

Jak długo chleb z Bezglutenu zachowuje świeżość? Czy ktos z Was pokusilby sie o porównanie chleba z Glutenex'u z tym z Bezglutenu?
Pozdrawiam, :)
Ostatnio zmieniony pt 02 lut, 2007 10:08 przez AnnaJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1838
Rejestracja: sob 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Post autor: kabran »

Każdy chleb paczkowany ma podaną datę przydatności do spożycia, ale serdecznie polecam mrożenie chleba zaraz po kupieniu. To mu naprawdę wychodzi na dobre. Można go wyjąć z opakowania, poporcjować i szczelnie zapakowany zamrozić, albo mrozić całe chlebki - jak kto ma czas i ochotę. Praktyczniejsze jest porcjowanie, ale ważne jest żeby szczelnie go znów zapakować. A co do porównywania pieczywa z Glutenexu z tym z Bezglutenu - to się nie da... Bezgluten jest (wg mojej skromnej opiniii) bezkonkurencyjny.
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaJ
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: czw 01 lut, 2007 16:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: AnnaJ »

Dziekuje za informacje i rade.
Moje doswiadczenia związane z naszym bezglutenowym chlebem są takie, że niemal przestałam go jeść. Ze sporym dystansem podeszłam do recenzji dot. chleba z Bezglutenu (a niemal wszystkie jakie czytałam są bardzo pozytywne), bo nie zdarzyło mi się jeść dobrego bezglutenpowegpo chleba. Sprobuje zamówić Bezgluten i kto wie może zmienie zdanie :)
Pozdrawiam,
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 527
Rejestracja: ndz 28 lis, 2004 17:31
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Patka »

bezgluten lepiej się przechowuje - ja odmrażam w tosterze :)
Awatar użytkownika
AnnaJ
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 9
Rejestracja: czw 01 lut, 2007 16:10
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: AnnaJ »

Toster jest w ogole genialnym urzadzeniem jesli chodzi o nasz chleb. Dzieki niemu Glutenex jest zjadliwy :)

Troszke odchodząc od tematu, na kanwie chleba bezglutenowego przypomniały mi sie prehistoryczne czasy, kiedy bylam nastolatką i najpierw moj chleb to byl biszkopt kukurydziany...brrr swiezy byl super ale juz nastepnego dnia - nie do zjedzenia. Potem pojawila sie skrobia pszenna ale brakowalo innych skladnikow - takich jak pektyna. pamietam kiedy mama piekla mi chleb w kolorze fioletowym :) Ponieważ nie można bylo dostać pektyny a tej w sposób naturalny jest pod dostatkiem w czrnych porzeczkach. Tak sie składało ze czarna porzeczka zawsze cieszyła się w naszym domu duzym powodzeniem i mieliśmy wtedy dzemu pod dostatkiem, wiec wylądował w moim chlebie :) Chlebek byl fioletowy ale za to sie nie rozpadał.

Dzis mamy juz troche inne czasy ale wspomnienia dalej przywołują uśmiech.
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Agniesia »

AnnaJ, w Poznaniu była kiedyś piekarnia doświadczalna i tam piekli nasz chleb. Potem ją zamknęli i moja mama poszła po przepis i tam jej powiedzieli, że zamiast pektyny ma dać łyżkę margaryny :D
Obrazek
ODPOWIEDZ