Jaki chlebek kupujecie/polecacie

Swobodne pogaduchy na temat pietruchy - Dyskusje.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez dorota krypa » Pn 04 gru, 2006 11:55

Proponuję chleb firmy Schar bezglutenowy i bezmleczny . Moja córka bardzo go lubi . Polecam . :lol:
dorota krypa
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 227
Dołączył(a): Wt 04 paź, 2005 12:15

Postprzez sisi » Śr 10 sty, 2007 11:09

A powiedzcie mi proszę, który z tych chlebków nie będzie miał wyczuwalnych ziarenek??
Ma go jeść moja 15msc córka która napewno nie przełknie w chlebku np,ziarna słonecznika.

Może zawierać mleko :)
sisi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 152
Dołączył(a): Cz 02 lis, 2006 22:21
Lokalizacja: Łódź

Postprzez kabran » Śr 10 sty, 2007 12:02

Zasadniczo z Bezglutenu to prawie wszystkie, odpada chyba tylko kołacz, chleb słonecznikowy i z amarantusem. Ale dla takiego maluszka to polecam bochenek maślany:
http://www.bezgluten.pl/sklep/product_i ... ucts_id/88
albo bagietkę maślaną:
http://www.bezgluten.pl/sklep/product_i ... ucts_id/98
Oba produkty mają smak "najbardziej zbliżony do oryginału". :wink:
Pełną ofertę chlebów masz tutaj:
http://www.bezgluten.pl/sklep/index.php/cPath/34_21
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Avatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1839
Dołączył(a): So 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Postprzez sisi » So 20 sty, 2007 09:48

Dziękuję za odp. :D
sisi
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 152
Dołączył(a): Cz 02 lis, 2006 22:21
Lokalizacja: Łódź

Postprzez edyta » Wt 30 sty, 2007 12:33

Z bezglutenu dobre są jeszcze tostowe itp, a co do kołacza to wcale nie musi tak być, że twoja mała go nie zje. Mój mały do tej pory a jest juz naprawdę duży potrafi się dławić czymś grubszym, dlatego tez nigdy nie kupowałam takiego, aż kiedyś po prostu przy zamówieniu mi taki dołozyli. Poszedł w mgnieniu oka :)
mamuśka Mariuszka
Avatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 212
Dołączył(a): Wt 27 gru, 2005 23:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Postprzez Patka » Wt 30 sty, 2007 22:53

tez lubie bochenek maślany bezglutenu z Glutenexu lubię ten smakujący jak drożdzówka - nie wiem jak sie nazywa :)
Kołacz z bezgluetenu jest dla mnie za cieżki :/
Avatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 530
Dołączył(a): N 28 lis, 2004 18:31
Lokalizacja: Toruń

Postprzez silverka » Cz 01 lut, 2007 20:32

Ja polecam własnej roboty. Kupowałam przez jakiś czas chleb bezglutenowy, ale był nie do przełknięcia bez popijania każdego kęsa herbatą.
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Avatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 111
Dołączył(a): Cz 13 kwi, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Postprzez Agniesia » Cz 01 lut, 2007 21:26

silverka, a ja odwrotnie piekłam sama do chwili aż nie spróbowałam chleba z Bezglutenu, teraz mi się nie chce piec :P
Obrazek
Avatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
 
Posty: 893
Dołączył(a): Pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Postprzez silverka » Cz 01 lut, 2007 21:58

Hmm to może też spróbuję :)

Agnieszko gratuluję nadchodzącego dzidziusia :))
Na diecie od 19.01.2006. Prowokacja od 1.02.2007.
Avatar użytkownika
silverka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 111
Dołączył(a): Cz 13 kwi, 2006 22:52
Lokalizacja: Szaflary

Postprzez AnnaJ » Pt 02 lut, 2007 10:38

Jak długo chleb z Bezglutenu zachowuje świeżość? Czy ktos z Was pokusilby sie o porównanie chleba z Glutenex'u z tym z Bezglutenu?
Pozdrawiam, :)
Ostatnio edytowano Pt 02 lut, 2007 11:08 przez AnnaJ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Avatar użytkownika
AnnaJ
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): Cz 01 lut, 2007 17:10
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez kabran » Pt 02 lut, 2007 11:22

Każdy chleb paczkowany ma podaną datę przydatności do spożycia, ale serdecznie polecam mrożenie chleba zaraz po kupieniu. To mu naprawdę wychodzi na dobre. Można go wyjąć z opakowania, poporcjować i szczelnie zapakowany zamrozić, albo mrozić całe chlebki - jak kto ma czas i ochotę. Praktyczniejsze jest porcjowanie, ale ważne jest żeby szczelnie go znów zapakować. A co do porównywania pieczywa z Glutenexu z tym z Bezglutenu - to się nie da... Bezgluten jest (wg mojej skromnej opiniii) bezkonkurencyjny.
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Avatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1839
Dołączył(a): So 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Postprzez AnnaJ » Pt 02 lut, 2007 13:25

Dziekuje za informacje i rade.
Moje doswiadczenia związane z naszym bezglutenowym chlebem są takie, że niemal przestałam go jeść. Ze sporym dystansem podeszłam do recenzji dot. chleba z Bezglutenu (a niemal wszystkie jakie czytałam są bardzo pozytywne), bo nie zdarzyło mi się jeść dobrego bezglutenpowegpo chleba. Sprobuje zamówić Bezgluten i kto wie może zmienie zdanie :)
Pozdrawiam,
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Avatar użytkownika
AnnaJ
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): Cz 01 lut, 2007 17:10
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Patka » Pt 02 lut, 2007 17:36

bezgluten lepiej się przechowuje - ja odmrażam w tosterze :)
Avatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 530
Dołączył(a): N 28 lis, 2004 18:31
Lokalizacja: Toruń

Postprzez AnnaJ » Pt 02 lut, 2007 17:51

Toster jest w ogole genialnym urzadzeniem jesli chodzi o nasz chleb. Dzieki niemu Glutenex jest zjadliwy :)

Troszke odchodząc od tematu, na kanwie chleba bezglutenowego przypomniały mi sie prehistoryczne czasy, kiedy bylam nastolatką i najpierw moj chleb to byl biszkopt kukurydziany...brrr swiezy byl super ale juz nastepnego dnia - nie do zjedzenia. Potem pojawila sie skrobia pszenna ale brakowalo innych skladnikow - takich jak pektyna. pamietam kiedy mama piekla mi chleb w kolorze fioletowym :) Ponieważ nie można bylo dostać pektyny a tej w sposób naturalny jest pod dostatkiem w czrnych porzeczkach. Tak sie składało ze czarna porzeczka zawsze cieszyła się w naszym domu duzym powodzeniem i mieliśmy wtedy dzemu pod dostatkiem, wiec wylądował w moim chlebie :) Chlebek byl fioletowy ale za to sie nie rozpadał.

Dzis mamy juz troche inne czasy ale wspomnienia dalej przywołują uśmiech.
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Avatar użytkownika
AnnaJ
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 9
Dołączył(a): Cz 01 lut, 2007 17:10
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Agniesia » Pt 02 lut, 2007 18:38

AnnaJ, w Poznaniu była kiedyś piekarnia doświadczalna i tam piekli nasz chleb. Potem ją zamknęli i moja mama poszła po przepis i tam jej powiedzieli, że zamiast pektyny ma dać łyżkę margaryny :D
Obrazek
Avatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
 
Posty: 893
Dołączył(a): Pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy przy stole

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość