Jak zrobić dobrą pizze?
Moderator: Moderatorzy
Ja robię własny sos pomidorowy - mam wtedy pewność, że nie zawiera konserwantów Najczęściej ułatwiam sobie sprawę i zamiast surowych pomidorów biorę te z puszki - krojone bądź całe. Zagotowuję je w soku własnym, dodaję bazylię, czosnek, sól, pieprz, ew. trochę cukru. Można zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej. Jeśli ktoś lubi bardziej zdecydowany smak, może dodać trochę koncentratu pomidorowego. Smaruję sosem spód pizzy i nakładam farsz.
W dziale Kuchnia jest parę przepisów na pizzę, zdaje się że w większości z tymi drożdżami.idka_7 pisze:a przepis na pizzę z drożdzami dr Oetker'a? CZy ktoś używał takowych kiedyś do pizzy? Bo wiadomo że góra to kwestia wyobraźni Z tym spodem jest gorzej...
W każdym razie ja tych drożdży używam i do pizzy, i do chleba i zazwyczaj jest ok. W sensie drożdże są w porządku, to że czasem chleb nie wyjdzie, to kwestia braku wprawy/nowej mąki/przypadku czy pomyłki.