Prawda o celakii

Swobodne pogaduchy na temat pietruchy - Dyskusje.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez kabran » Śr 19 lis, 2008 05:40

Matina napisał(a):a ja Cię Natko nie rozumiem.
Na pewno jej tym stwierdzeniem pomogłaś. I następnymi. Gratuluję empatii i zwykłej ludzkiej wrażliwości. :okulary2:
Kasinka napisał(a):Czasem wystarczy przytulić :)
I chyba o to chodzi.
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Avatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1839
Dołączył(a): So 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Postprzez dorota krypa » Śr 19 lis, 2008 12:48

Moja córka tak samo tęskni za dawnym jedzeniem. Na diecie jest od 4 lat.
Na pewno jest to dla niej trudne. Też ma chwile zwątpienia, ale powiedziała mi mamo nie martw się tak musi być , bo to jest dobre dla mojego zdrowia. Głowa do góry Natko jesteśmy z tobą. :)
dorota krypa
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 227
Dołączył(a): Wt 04 paź, 2005 12:15

Postprzez Rafal_tata » Śr 19 lis, 2008 13:11

Natko, jesteś dużą dziewczynką przecież :) Na pewno jest trudno, zwłaszcza, że jak piszesz, stan Twojego zdrowia wciąż pozostawia dużo do życzenia... Ale jeśli chodzi o chlebusie i inne bułeczki to musisz sobie jednak zaprogramować, że to nie Twoje klimaty :) Spróbuj nie myśleć o pieczywie jako czymś pięknym i niedostępnym, lecz o tym, że ten pachnący chleb jest źródłem Twoich kłopotów, a nie przedmiotem tęsknoty...
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez thh-polka » Cz 20 lis, 2008 23:55

Droga Natko i pozostali Bezglutenowcy,

Mysle, ze rozumiem Was , jak Wam jest ciezko. W diecie bg najgorzej jest z chlebem. Ciasta i ciastka nie roznia sie w smaku od "normalnych".
W dziale Chleb podalam kiedys przepis na ciabatte ( rodzaj bulek ). Pieklam je, sa b.dobre, latwe w wykonaniu i co najwazniejsze pachna i smakuja jak glutenowe. Sa chrupiace . Moja corka nigdy nie chciala posmakowac chleba bg, a ciabatte bg lubi i nie chce uwierzyc, ze nie jest z maki pszennej.
Chetnie udziele dodatkowych wskazowek dotyczacych pieczenia.
Zycze powodzenia.
Ostatnio edytowano Cz 20 lis, 2008 23:57 przez thh-polka, łącznie edytowano 1 raz
thh-polka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 191
Dołączył(a): Cz 01 lut, 2007 09:46
Lokalizacja: Larvik, Norwegia

Postprzez keyt » N 07 lut, 2010 17:52

moi kochani...wiecie co jest w tym wszystkim najbardziej zenujace?????...ze tak naprawde wiedze na temat celiaki i czego nie moge jesc znalazłam u was !tutaj ! a nie od lekarzy którzy nic nie wiedzą o tej chorobie!!!! tylko jak byłam mała napisali na jakiejs kartce papieru ta i ta dziwczynka powinna przejsc na diete bezglutenową...i na szczescie znalazłam ta kartke jak byłam starsza.....a teraz jestem tutaj na tym wspaniałym naszym forum i tu sie ucze jak zyc z celiakia- :!: nasza siostrą...

dlaczego lekarze i wogóle mało kto w Polsce wie cokolwiek o tej chorobie!!!!!
keyt
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 22
Dołączył(a): N 20 maja, 2007 22:13
Lokalizacja: podkarpacie

Postprzez Rafal_tata » Wt 09 lut, 2010 00:00

Może kiedyś się to zmieni.
M.in. po to jest nasze Stowarzyszenie. Trzeba siać, jak mówi o. Tadeusz :)
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy przy stole

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości