a ja mam pytanko. mam przepis na ciasto mako-jabłecznik w wersji glutenowej. i w tym mam problem że (ciasto pycha ale nie mogę jej już jeść) nie wiem czym mogę zastąpić kaszę mannę w przepisie na to ciasto. Jak dodam maki bezglutenowej będzie dobrze??
Ostatnio zmieniony pn 16 mar, 2009 22:54 przez ruda, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślę, że kaszka kukurydziana będzie ok. Pamiętam jak kiedyś mama piekła sernik i w przepisie trzeba było dodać kaszę manną, więc została zastąpiona kaszką kukurydzianą - wyszło pycha, a nawet lepsze niż glutenowe.
Dzięki śliczne myślę ze najpierw spróbuje tej kaszki kukurydzianej i jak mi wyjdzie dam znać i podam przepis. ciasto mam nadzieję będzie pycha ale nie chce zapeszać, zobaczymy co wyjdzie.
jeszcze raz dziękuję