Warsztaty Kulinarne

Swobodne pogaduchy na temat pietruchy - Dyskusje.

Moderator: Moderatorzy

Czy skorzystałbyś z bezglutenowych warsztatów kulinarnych ?

Czas głosowania minął pt 26 lis, 2010 19:43

tak
17
94%
nie
1
6%
 
Liczba głosów: 18

Barwa

Warsztaty Kulinarne

Post autor: Barwa »

Mam do was pytanie.

Firma dla której pracuję organizuje co jakiś czas warsztaty kulinarne.

Wpadłam dzisiaj na pomysł, żeby organizować takowe warsztaty extra dla bezglutenowców.

I chciałam się Was zapytać czy gdyby takie warsztaty (darmowe) byłyby organizowane w Waszym mieście bylibyście chętni do uczestniczenia w nich??

No i czy takie warsztaty powinny być regularnie np co miesiąc, czy rzadziej, częściej???
Co chcielibyście się nauczyć na takich warsztatach??

Oczywiście jeśli uważacie, że takie warsztaty powinny być nie tylko bezglutenowe, ale też inne to również proszę o wskazówki.

Wpadłam na bezglutenowe warsztaty bo sama jestem bezglutenowcem.

Pozdrawiam i czekam na opinie.
Ostatnio zmieniony wt 16 lis, 2010 20:11 przez Barwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
agadenver
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 161
Rejestracja: pn 19 maja, 2008 19:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Post autor: agadenver »

Jestem jak najbardziej za. Wg mnie powinny być one prowadzone raz na miesiąc.
Awatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1366
Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Magdalaena »

Poprawiłam pytanie w ankiecie. Moderator.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Agniesia »

Barwa, jakie miasta wchodzą w grę?
Obrazek
Barwa

Post autor: Barwa »

Jeśli chodzi o mnie to Wrocław, ale w najbliższym czasie dowiem się czy firma jest za takim pomysłem i czy chciałaby w całej polsce je zorganizować.
M
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 87
Rejestracja: pt 15 maja, 2009 13:04
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: M »

Fantastycznie :). Jestem jak najbardziej za.
Mama Ani zdiagnozowanej w 2008r.
krystna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 448
Rejestracja: sob 09 kwie, 2005 14:45
Lokalizacja: Nakło nad Notecią

Post autor: krystna »

Co to za firma?
Obrazek

Gazeta Internetowa "Małpia Gazeta" - Serwujemy bardzo dobre wiadomości!
Justyna1982
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 520
Rejestracja: śr 20 paź, 2010 16:47
Lokalizacja: Rydułtowy

Post autor: Justyna1982 »

Super pomysł. Jestem jak najbardziej za. A co dokładnie mogłaby twoja firma zaprezentować na takich warsztatach?
Dwa bezglutki - mama i syn :) Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.
Barwa

Post autor: Barwa »

Justyna1982 pisze:A co dokładnie mogłaby twoja firma zaprezentować na takich warsztatach?
A to zależy na czym by wam najbardziej zależało.
Możemy gotować zupy, robić sosy, desery, piec....

Póki co wiadomo, że we Wrocławiu będą takowe organizowane już w styczniu.
Zbieram chętnych i propozycje na pierwsze potrawy - znaczy się np "chcę zupy" albo "ja chcę się nauczyć piec ciasta"....
Oczywiście fajnie by było, gdyby chętni określili jakiego typu mają nietolerancję/alergię.


Bo jeśli np zdarzy się nam grupa mających tylko celiakię będziemy używać jajek, mleka itp.

Jeśli ktoś chciałby jeszcze w grudniu nauczyć się coś smacznego przyrządzić - nie ma problemu - zorganizujemy indywidualny pokaz :)
Warto wtedy zaprosić do siebie kilkoro znajomych. (Zawsze to inaczej jak ktoś z bliskich potrafi dla nas (celiatyków) coś fajnego ugotować czy upiec. ;)

W jednym i drugim wypadku proszę o info na PW.

Oczywiście póki co w grę wchodzi Wrocław i okolice.
Krystyna Smetek pisze:Co to za firma?
Firma jest związana sensu strykte z kuchnią, a dokładnie z narzędziami i naczyniami używanymi głównie w kuchni.
Ekskluzywne produkty kuchenne (nie Zepter!!), ale to nie jest ważne, ważne jest żeby uczyć się gotować. Bo co z tego, że będziemy mieli rewelacyjne narzędzia, garnki, pojemniki skoro gotować nie umiemy?? :D [/i]
Awatar użytkownika
Grażyna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 340
Rejestracja: ndz 13 lut, 2005 22:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Barwa pisze:
Justyna1982 pisze: Firma jest związana sensu strykte z kuchnią, a dokładnie z narzędziami i naczyniami używanymi głównie w kuchni.
Czy to jest pokaz urządzenia Termomix? Lub czegoś podobnego? Jeśli to jest spotkanie tak zwane "sprzedażne" to lepiej pisz wprost.
Barwa

Post autor: Barwa »

Nie, to nie jest Termomix, ani nic podobnego.
To jest Tupperware.

Owszem organizujemy również i głównie - jak to nazywasz - spotkania "sprzedażne". U nas to się nazywa pokazem kulinarnym. I na nich pokazujemy nasze produkty.

Jednakże organizujemy również WARSZTATY KULINARNE, które odbywają się głównie w siedzibach. Na takich warsztatach owszem używa się naszych produktów, ale główny nacisk stawia się na NAUCZENIE SIĘ GOTOWANIA!!!!!!!!
Nie wiążemy warsztatów ze sprzedażą!!!!!!!!!!!!!

Powtarzam - warsztaty kulinarne to nie sprzedaż!!!!!!!!!
krystna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 448
Rejestracja: sob 09 kwie, 2005 14:45
Lokalizacja: Nakło nad Notecią

Post autor: krystna »

Czy macie doświadczenie w gotowaniu i pieczeniu bezglutenowym?
Obrazek

Gazeta Internetowa "Małpia Gazeta" - Serwujemy bardzo dobre wiadomości!
Barwa

Post autor: Barwa »

Ja sama jestem celiatykiem :053:

Sama sobie gotuję bezglutenowe żarełko to dlaczego miałabym nie mieć doświadczenia??

Zresztą jedna z moich koleżanek doradczyń z firmy też.

Obie mamy nietolerancję na szczęście tylko glutenu.
Zresztą pod moim avatarkiem jest jak byk ;)
Basiar
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 240
Rejestracja: wt 27 paź, 2009 15:19
Lokalizacja: gdynia

Post autor: Basiar »

Chyba celiakiem, a nie celiatykiem :D
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2660
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

Barwa, możesz nie używać tylu kolorów w postach?
ODPOWIEDZ