Przepisy z czasopisma "Bez glutenu"

Swobodne pogaduchy na temat pietruchy - Dyskusje.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
GUTEK
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 276
Rejestracja: ndz 24 wrz, 2006 17:12
Lokalizacja: SIERADZ

Post autor: GUTEK »

Ja pierogi zrobiłam z mąki "Glutenexu" mix koncentrat.
Na diecie od 15.03.2011
Awatar użytkownika
Grażyna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 340
Rejestracja: ndz 13 lut, 2005 22:24
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Ja robię z mąk Bezglutenu lub Balvitenu - z uniwersalnych miksów lub z tych na pierogi.
Ciekawe, z jakiej mąki robiła Kawia?
Awatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1366
Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
Lokalizacja: Warszawa

Re: Przepis na Piernik

Post autor: Magdalaena »

Agniesia pisze:Przepis na piernik:
w składnikach są wymienione powidła, 1/2 szklanki jako dodatek do ciasta. W sposobie wykonania nie ma o nich wzmianki. Najlepiej dodać je do składników mokrych (ugotowanego miodu z masłem, cukrem, przyprawami).
Ja przełożyłam powidłami gotowe ciasto przed polaniem polewą, ale zużyłam cały słoik. Piernik był dobry, ale nie idealny i nie wiem, czy upiekę go jeszcze raz.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
ODPOWIEDZ