Przepisy z czasopisma "Bez glutenu"

Swobodne pogaduchy na temat pietruchy - Dyskusje.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez GUTEK » Cz 06 sty, 2011 17:52

Ja pierogi zrobiłam z mąki "Glutenexu" mix koncentrat.
Na diecie od 15.03.2011
Avatar użytkownika
GUTEK
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 280
Dołączył(a): N 24 wrz, 2006 17:12
Lokalizacja: SIERADZ

Postprzez Grażyna » So 08 sty, 2011 19:59

Ja robię z mąk Bezglutenu lub Balvitenu - z uniwersalnych miksów lub z tych na pierogi.
Ciekawe, z jakiej mąki robiła Kawia?
Avatar użytkownika
Grażyna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 341
Dołączył(a): N 13 lut, 2005 23:24
Lokalizacja: Warszawa

Re: Przepis na Piernik

Postprzez Magdalaena » Pt 11 lut, 2011 16:17

Agniesia napisał(a):Przepis na piernik:
w składnikach są wymienione powidła, 1/2 szklanki jako dodatek do ciasta. W sposobie wykonania nie ma o nich wzmianki. Najlepiej dodać je do składników mokrych (ugotowanego miodu z masłem, cukrem, przyprawami).
Ja przełożyłam powidłami gotowe ciasto przed polaniem polewą, ale zużyłam cały słoik. Piernik był dobry, ale nie idealny i nie wiem, czy upiekę go jeszcze raz.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Avatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1368
Dołączył(a): Pt 02 sty, 2004 14:28
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy przy stole

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość