Nie znalazłam nigdzie, dlatego pozwoliłam sobie założyć wątek.
Trafiłam na tę roślinę przypadkiem, ale wydaje się godna uwagi.
Czy ktoś z Was stosuje?
Gdzie można dostać bg?
Z góry dziękuję za włączenie się do dyskusji
Inna nazwa to kaniwa
Canihua
Moderator: Moderatorzy
Re: Canihua
Nie stosuję, nie znam.
Jeśli to roślina "andyjska" i pochodzi z Peru lub Boliwii, to generalnie jest duża szansa, że nie zawiera glutenu - ale oczywiście kluczem jest pakowanie i ewentualne zanieczyszczenia.
Według tego wykazu:
http://www.celiakia.pl/wp-content/uploa ... 3.2013.pdf
niemiecka firma Schnitzer produkuje ziarna i popping bg. Pewnie są też inne.
Jeśli to roślina "andyjska" i pochodzi z Peru lub Boliwii, to generalnie jest duża szansa, że nie zawiera glutenu - ale oczywiście kluczem jest pakowanie i ewentualne zanieczyszczenia.
Według tego wykazu:
http://www.celiakia.pl/wp-content/uploa ... 3.2013.pdf
niemiecka firma Schnitzer produkuje ziarna i popping bg. Pewnie są też inne.
Re: Canihua
Jadłam ciasteczka z canihua i to na razie tyle z mojej przygody z tym specyfikiem. Ciasteczka pyszne, jak to ciasteczka