składniki
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 2
- Rejestracja: pn 04 lut, 2013 22:55
- Lokalizacja: Wrocław
składniki
hej wszystkim mam 18 lat i niedawno dowiedziałam sie o swojej chorobie. na diecie bezglutenowej jestem od 2 tyg i muszę przyznać, że jest mi dosyć ciężko i trochę się już gubię w tym wszystkim. dlatego też proszę o pomoc byłabym wdzięczna, gdyby ktoś napisał na co uważać, czytając etykiety produktów (no oprócz oczywiście napisów: może zawierać lub zawiera gluten)? baaardzo dziękuję z góry za pomoc
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 363
- Rejestracja: pn 17 lip, 2006 00:31
- Lokalizacja: Łódź
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 277
- Rejestracja: wt 05 kwie, 2011 11:02
- Lokalizacja: Warszawa
mi bardzo pomogła broszura (taka niebieska) przysłana od Stowarzyszenia. (jeśli się dobrze orientuję to ona jest teraz - od jakiegoś czasu - zamieszczona na stronie www.celiakia.pl) ja dostałam gotową. zxserowałam dla mamy i teściowej i zamazałam żółtym markerem to co najważniejsze i szczerze - sama przeczytałam ją ze 100x a i tak za każdym razem wróciłam do jakiś nowości typu maltodekstryna, aromaty, barwniki, i błonnik spożywczy - które niestety mogą być z pszenicy albo z jakimś podejrzanym dodatkiem. ;/
Broszurkę szczerze polecam, noi czytać, czytać, czytać składy produktów i forum bo to skarbnica wiedzy
często Stowarzyszenie, ale także i ludzie są dość dociekliwii i piszą maile do producentów, dlatego forum spełnia tak ważną rolę bo Każdy z Nas dzieli się uzyskaną wiedzą od producentów.
życzę powodzenia i nie martw się ... za jakiś czas będzie Ci dużo łatwiej MK.
Broszurkę szczerze polecam, noi czytać, czytać, czytać składy produktów i forum bo to skarbnica wiedzy
często Stowarzyszenie, ale także i ludzie są dość dociekliwii i piszą maile do producentów, dlatego forum spełnia tak ważną rolę bo Każdy z Nas dzieli się uzyskaną wiedzą od producentów.
życzę powodzenia i nie martw się ... za jakiś czas będzie Ci dużo łatwiej MK.