Białko Serwatkowe

Na pytania dotyczące żywienia i diety bezglutenowej odpowiada Maja Łowińska, dietetyk

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorkub
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 130
Rejestracja: sob 20 kwie, 2013 17:20
Lokalizacja: Podkarpackie

Białko Serwatkowe

Post autor: dorkub »

Dostałam białko w proszku (na test), tylko że jest o smaku ciasteczkowym(!). Ale w składzie nie ma ani słowa o mące, glutenie, jedynie aromat ciasteczkowy. Ogółem jest to białko serwatkowe:
http://www.trec.pl/whey-100-600g-1609.html
Tu pytanie: stosować czy nie?
celiakia od lutego 1996 ;)
Awatar użytkownika
pleomorfa
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3797
Rejestracja: wt 29 paź, 2013 06:56
Lokalizacja: Polska

Re: Białko Serwatkowe

Post autor: pleomorfa »

Napisz najlepiej do producenta.
Jeśli tra­cisz pieniądze, nic nie tra­cisz. Jeśli tra­cisz zdro­wie, coś tra­cisz. Jeśli tra­cisz spokój, tra­cisz wszystko. - Bruce Lee
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3643
Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Re: Białko Serwatkowe

Post autor: Anula80 »

Dorkub wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :)
:happybirthday:
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Awatar użytkownika
dorkub
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 130
Rejestracja: sob 20 kwie, 2013 17:20
Lokalizacja: Podkarpackie

Re: Białko Serwatkowe

Post autor: dorkub »

@Anula80 dziękuję za życzenia :)

A co do białka: producent ma mnie chyba gdzieś, bo po dwóch mejlach żadnej odpowiedzi :/
celiakia od lutego 1996 ;)
ODPOWIEDZ