Konferencja ‘YOUR DIET, YOUR HEALTH’, 9.09.2016

Organizowane przez Stowarzyszenie i inne.

Moderator: Moderatorzy

Konferencja ‘YOUR DIET, YOUR HEALTH’, 9.09.2016

Postprzez Leeloo » Śr 20 lip, 2016 01:28

Zapraszamy na Konferencję ‘YOUR DIET, YOUR HEALTH’, która odbędzie się 9 września 2016 r w hotelu Sofitel Victoria w Warszawie z okazji 30 zjazdu AOECS. Na prośbę osób zainteresowanych konferencją informujemy, że wszystkie wykłady będą tłumaczone symultanicznie na język polski. Zapewniamy bardzo ciekawe wykłady wybitnych specjalistów, możliwość dyskusji, materiały w języku polskim i angielskim, certyfikaty dla wszystkich uczestników Konferencji, bezglutenowe przerwy kawowe i lunch w restauracji Sofitelu, Kitchen Gallery.


Program Konferencji

8:00 – 9:00 Rejestracja uczestników
9:15 – 9:30 Otwarcie Konferencji
9:30 – 10:10 Przepuszczalność jelitowa – jak bardzo gluten może wpływać na nasze zdrowie? – dr n. med. Maciej Hałasa, Katedra Fizjopatologii, Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
10:10 – 10:50 Łowcy mikrobów – w kierunku medycyny spersonalizowanej w celiakii – dr n. med. Wojciech Marlicz, Klinika Gastroenterologii, Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
10:50 – 11:00 Dyskusja
11:00 – 11:20 Przerwa kawowa
11:20 – 11:55 Gluten, dieta a choroby autoimmunologiczne – Małgorzata Desmond, Institute of Child Health, University College London, Klinika Padiatrii Centrum Zdrowia Dziecka, Una Medica
11:55 – 12:20 Prebiotyki i probiotyki jako składniki diety bezglutenowej – dr inż. Urszula Krupa-Kozak, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności, Polska Akademia Nauk w Olsztynie
12:20 – 12:45 Bezglutenowe, zdrowe i odżywcze – naturalne produkty w diecie bezglutenowej – dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak, Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW
12:45 – 13:00 Dyskusja
13:00 – 14:00 Lunch w restauracji Kitchen Gallery
14:00 – 14:35 Dodatki do żywności bezglutenowej – bezpieczne i zdrowe? – dr inż. Joanna Rachtan-Janicka, Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW
14:35 – 15:00 Amarantus i quinoa – złoto Inków – dr inż. Danuta Gajewska, Katedra Dietetyki, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW
15:00 – 15:10 Dyskusja
15:10 – 15:30 Przerwa kawowa
15:30 – 16:00 C2H5OH a gluten – dr inż. Katarzyna Świąder, Katedra Żywności Funkcjonalnej, Ekologicznej i Towaroznawstwa SGGW
16:00 – 16:30 Prawo a gluten w praktyce – czy żywność bezglutenowa jest naprawdę bezpieczna? – Susanna Neuhold, Food Area National Manager, Italian Coeliac Association
16:30 – 16:50 Mąki naturalnie bezglutenowe – czy zawsze bezpieczne dla osób z celiakią? Perspektywa producenta – Aleksander Siewkowski, Grano
16:50 – 17:00 Dyskusja i wręczenie certyfikatów dla uczestników konferencji

Konferencja jest płatna. Formularz zgłoszeniowy i wszelkie informacje są dostępne tutaj ->
http://www.celiakia.pl/miedzynarodowa-konferencja-stowarzyszenia-your-diet-your-health-zapraszamy/


Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane tematyką.
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7034
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: Konferencja ‘YOUR DIET, YOUR HEALTH’, 9.09.2016

Postprzez Zolek » N 11 wrz, 2016 18:59

Czy był ktoś z forumowiczów na tej konferencji?
Czy były wykłady dla uczestników w wersji papierowej i ktoś mógłby się nimi podzielić?
Avatar użytkownika
Zolek
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 120
Dołączył(a): Pt 02 wrz, 2016 17:11

Re: Konferencja ‘YOUR DIET, YOUR HEALTH’, 9.09.2016

Postprzez Leeloo » So 01 paź, 2016 14:09

Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7034
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska


Powrót do Konferencje

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości