Nietolerancjec- zaparcia? Jak zacząć?

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

Re: Nietolerancjec- zaparcia? Jak zacząć?

Postprzez Julek » Pt 16 lut, 2018 20:42

Kochani, troche minęło czasu, ale moje samopoczucie sie wcale nie zmieniło. Odstawiłam mleko prawie całkowicie, i pozbyłam sie zaparć, chce teraz nie wiem czy nie idę za bardzo w druga stronę... Ale jest lepiej pod tym względem.
Niestety nadal jestem bardzo senna, zmęczona, bolą mnie mięśnie i stawy, nie mam kompletnie libido, i nie mogę za nic przytyć. Mam tez okropne wahania nastrojów i nastroje depresyjne. Do tego problemy od strony układu pokarmowego, wzdęcia, bóle, przelewanie. Przez ten czas porobilam trochę badań. W sierpniu wyszła wysoka prolaktyna, brałam norprolac, spadła ale moje samopoczucie sie nie zmieniło. Po półtora miesiącu znowu poszła do gory. Tsh szaleje trochę
Spójrzcie proszę na moje wyniki.

31.08.2017
Glukoza 90. - 60-99
Magnez 1,9 - 1,6-2,6
Fe 117,15 - 60-145
Tsh 2,18 - 0,27-4,2
Estradiol >3000 - 12,5 - 166
PRL 49,96 - 1,9-25
PRL mtc 327,9
Progesteron 0,47 - 0,2-1,5
Wit d3 26,06 stężenie suboptymalne
Ferrytyna 72,03 - 13-150


13.09.2017
Estradiol 177 - Kochani, troche minęło czasu, ale moje samopoczucie sie wcale nie zmieniło. Odstawiłam mleko prawie całkowicie, i pozbyłam sie zaparć, chce teraz nie wiem czy nie idę za bardzo w druga stronę... Ale jest lepiej pod tym względem.
Niestety nadal jestem bardzo senna, zmęczona, bolą mnie mięśnie i stawy, nie mam kompletnie libido, i nie mogę za nic przytyć. Mam tez okropne wahania nastrojów i nastroje depresyjne. Do tego problemy od strony układu pokarmowego, wzdęcia, bóle, przelewanie. Przez ten czas porobilam trochę badań. W sierpniu wyszła wysoka prolaktyna, brałam norprolac, spadła ale moje samopoczucie sie nie zmieniło. Po półtora miesiącu znowu poszła do gory. Tsh szaleje trochę
Spójrzcie proszę na moje wyniki.

31.08.2017
Glukoza 90. - 60-99
Magnez 1,9 - 1,6-2,6
Fe 117,15 - 60-145
Tsh 2,18 - 0,27-4,2
Estradiol >3000 - 12,5 - 166
PRL 49,96 - 1,9-25
PRL mtc 327,9
Progesteron 0,47 - 0,2-1,5
Wit d3 26,06 stężenie suboptymalne
Ferrytyna 72,03 - 13-150


13.09.2017
Estradiol 177 - 43,8-211
Progesteron 15,77 - 1,7 - 27

20.10.2017
Prolaktyna 44,25 - 6-29,9

Tutaj brałam norprolac jedno opakowanie po pół tabletki

29.12
Prolaktyna 21.08 - 1,9-25
Mtc prolaktyna 26,2
Tsh 3,45 - 0,27 - 4,2

10.02.2018
Lh 5,48 1-11,4
Testosteron 0,42 - 0,06 - 0,82
Estradiol 43,72 43,8-211
fsh 7,33 1,7-7,7

Morfologia
Leukocyty i neutrofile poniżej normy
PDA, MPK, P-LCR, monocyty, powyżej normy

16.02.2018
Ft4 1,44. 66,23%
Ft3 3,01 42,08%
Tsh 1,46. Nigdy takiego nie miałam
Prolaktyna 32,96 - 4,79-23,3 - znowu idzie do gory
Anty tg 10,45 - 0-115
Anty tpo 11,86 - norma 0-34
Kreatynina 0,84 - 0,5-0,9
Egfr 82,06 wynik prawidłowy


USG tarczycy. Opis ok o nieco niejednorodnej echo strukturze. Objętość 2,9 cm3 płat lewy, 4,2cm3 płat prawy


Test na helicobacter ujemny
Julek
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 10
Dołączył(a): Cz 30 cze, 2016 23:15

Re: Nietolerancjec- zaparcia? Jak zacząć?

Postprzez pleomorfa » Pt 16 lut, 2018 22:19

TSH w okolicach jedynki jest jak najbardziej prawidłowe.

Co na kwestię prolaktyny itp. endokrynolog?
Jeśli tra­cisz pieniądze, nic nie tra­cisz. Jeśli tra­cisz zdro­wie, coś tra­cisz. Jeśli tra­cisz spokój, tra­cisz wszystko. - Bruce Lee
Avatar użytkownika
pleomorfa
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 3736
Dołączył(a): Wt 29 paź, 2013 07:56
Lokalizacja: Polska

Re: Nietolerancjec- zaparcia? Jak zacząć?

Postprzez Julek » So 17 lut, 2018 17:48

Nigdy nie miałam takiego Tsh, zawsze dobrze powyżej 2, a 2 miesiące temu 3,45 i nagle samo spadło... Dziwne. Mam skierowanie na rezonans przysadki, a z wynikiem jeszcze nie byłam, ale pewnie znowu mi da leki...
Julek
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 10
Dołączył(a): Cz 30 cze, 2016 23:15

Re: Nietolerancjec- zaparcia? Jak zacząć?

Postprzez salcia » So 10 mar, 2018 23:51

Bóle brzucha mogą występować przy rozszczelnieniu jelit.Kiedy przechodzą właściwie tylko węglowodany a reszta witamin ,,ucieka".Trzeba uszczelnić jelita.Ja miałam takie bóle i zaczęłam od picia aloesu.Naprawdę działa.
Mama 26-letniej Moniki,córka chora praktycznie od urodzenia.Zdiagnozowana celiakia 2004 r.wrzesień/październik.12 lat zabiegów o zdrowie dziecka...
Avatar użytkownika
salcia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 255
Dołączył(a): Pt 08 paź, 2004 21:16
Lokalizacja: Sosnowiec

Poprzednia strona

Powrót do Choroba, objawy, leczenie...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości