Szkoła podstawowa a celiakia

Dział poświęcone przepisom i regulacjom prawnym.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez Leeloo » Cz 12 wrz, 2013 18:18

Kasia7874, co przykładowo dają na taki obiad?
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7284
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Obiadki bezglutenowe

Postprzez Kasia7874 » Pt 13 wrz, 2013 10:15

Nie wiem co dają, ponieważ gotuję sama i nie korzystam. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt z tą firmą
http://sp87.poznan.pl/Kontakt,23137.html
Oczywiście nie gotują dla całej szkoły obiadów bezglutenowych, ale Pani Dyrektor Szkoły przekazała informacje o możliwości przygotowania takich obiadów na rozpoczęciu roku.
Kasia7874
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 58
Dołączył(a): Śr 14 mar, 2012 15:43
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Celiac » Pt 13 wrz, 2013 11:10

Piszę w nawiązaniu do całego tematu.

Moim zdaniem może to i dobrze, że Panie kucharki nie podejmują się gotowania bez glutenu. Zauważcie, że osoby nie będące na diecie bezglutenowej nie mają pojęcia że śladowe ilości szkodzą. Personel się zmienia bardzo często w kuchni jest zamieszanie jest nawet kłopot aby odgrzać bezglutenowe danie dla dziecka w takich warunkach. Zmierzam do tego, że jest to duży kłopot bo świadomość społeczeństwa wcale nie rośnie. Co zrobić ? Na pewno przygotować przede wszystkim dziecko rozmową do tego z czym może się spotkać oraz dlaczego tak musi być, że powinno zabierać ze sobą posiłki. Czyli jest na pewno kilka rozwiązań w zależności od wieki dziecka.
1.Można indywidualnie dogadać się z jednym określonym pracownikiem, wytłumaczyć i upoważnić do opieki nad kontrolą bezglutenowych posiłków.
2. Przygotowywać posiłki dla dziecka w domu, prosić o odgrzewanie posiłku dziecka zawsze jedną osobę.
3. KONTROLOWAĆ!
4. Sprawdzić podejście w szkole na kuchni do takiej diety jeśli nie rozumieją i są obojętni to zmienić nawet szkołę.
Celiac
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 25
Dołączył(a): Śr 19 cze, 2013 23:37
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez ekoaga » Pt 13 wrz, 2013 12:20

Myślę że masz rację, przygotowywanie samemu posiłków i możliwość odgrzewania to już coś
ekoaga
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): Pt 13 wrz, 2013 12:18
Lokalizacja: Zabrze

Poprzednia strona

Powrót do Celiakia i prawo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron