Unilever

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez Ola_la » Wt 30 lip, 2013 10:33

alva_alva napisał(a):czyli po produktach z wysokim IG, najpierw cukier rośnie szybko, niekoniecznie za wysoko, a potem szybko spada i spada za nisko.

Coś w tym guście.
Robiłam kiedyś krzywą insulinową i cukrową - wyszło dość jasno.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1252
Dołączył(a): Pn 06 gru, 2010 16:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez alva_alva » Wt 30 lip, 2013 10:59

To znaczy? Insuliny za dużo cukier za niski? Czy insuliny za mało, a mimo to cukier za niski? Bo to jest zasadnicza różnica jeśli chodzi o przyczynę tej dolegliwości. Nie zawsze jest to wyłącznie taka uroda.
Avatar użytkownika
alva_alva
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2185
Dołączył(a): Cz 12 sty, 2012 15:37

Postprzez Ola_la » Wt 30 lip, 2013 11:03

To było kilka lat temu i teraz dokładnie nie pamiętam - cukier skakał do góry, żeby potem gwałtownie spaść - chyba z powodu histerycznego wyrzutu insuliny.
Pamiętam najważniejsze - zalecona dieta o niskim IG (a to akurat sama wiem) i tyle. Proste i trudne zarazem :).
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1252
Dołączył(a): Pn 06 gru, 2010 16:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez alva_alva » Wt 30 lip, 2013 11:14

Histeryczny wyrzut insuliny i przy nim spadek cukru wymaga dalszych badań. Gdybyś miała za wysoki wyrzut insuliny i cukier za wysoko, to byłaby to klasyczna insulinooporność i z tego powodu nietolerancja węglowodanów , czyli zmierzanie w kierunku cukrzycy typ2.

Wysoka insulina, niski cukier wskazuje na coś innego, ale nie będę tematu ciągnąc teraz. W każdym bądź razie, jeśli ci to dokucza, to warto nieco poszperać, bo znikąd się to nie bierze. Za niskie cukry mogą być też wynikiem problemów z wchłanianiem, ale wysoki wyrzut insuliny nie przemawia za tym. Przy zaburzeniach wchłaniania, wyrzut jest ok, a cukier za niski.
Ostatnio edytowano Wt 30 lip, 2013 11:15 przez alva_alva, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
alva_alva
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2185
Dołączył(a): Cz 12 sty, 2012 15:37

Re: Unilever

Postprzez Pajacynka » N 13 wrz, 2015 13:56

Czy ktoś z Was używa margaryn firmy Unilever? Czy są bezpieczne?
Pajacynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 401
Dołączył(a): N 02 mar, 2014 22:23

Re: Unilever

Postprzez salsamichal » Pn 14 wrz, 2015 05:30

Używam ramy solowej - nie zaobserwowałem niepokojących objawów
vita mancipio nulli datur, omnibus usu
Avatar użytkownika
salsamichal
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 353
Dołączył(a): Śr 04 cze, 2014 17:17
Lokalizacja: Kraków

Re: Unilever

Postprzez Adrian » Pn 14 wrz, 2015 16:24

Rama jest w porządku.
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1059
Dołączył(a): Pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia strona

Powrót do Informacje od firm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości