Chleb z automatu z naturalnych mąk

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

basia1981
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: czw 30 paź, 2014 14:48

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Post autor: basia1981 »

Zastanawiam się nad zakupem automatu. Za wszelką cenę chciałabym odejść od pieczenia chleba z mixów. Czy ktoś z Was piecze w automacie chleb z mieszanek własnego autorstwa? Aha, moje dzieci nie przepadają za chlebem z mąką gryczaną. Czy jest ktoś z podobnym problemem do mnie?
Awatar użytkownika
Anja
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 287
Rejestracja: czw 17 kwie, 2014 12:45
Lokalizacja: Szczecin

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Post autor: Anja »

Ja ostatnio piekę w automacie firmy tefal, ale niestety, najlepszy chleb jest z mąki gryczanej. Inne jak dotychczas mi nie wychodzą.
Awatar użytkownika
Anja
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 287
Rejestracja: czw 17 kwie, 2014 12:45
Lokalizacja: Szczecin

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Post autor: Anja »

Nie wiem jak inne maszyny, ale tefal ma 2 garnki. Chleb duży jest na 1,2 kg, a mały na 0,7 kg.
wicherek1989
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 147
Rejestracja: sob 25 paź, 2014 20:38

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Post autor: wicherek1989 »

Podzieli się ktoś przepisem na chleb z automatu? Kupiłam wczoraj w lidlu firmy severin i robiłam dziś, nie wyszedł :(
Monia32
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: czw 11 sie, 2016 09:48

przepisy na automat do wypiekow

Post autor: Monia32 »

Witam
Jestem tutaj nowa i szukam przepisow na chleb, bulki etc na automat do chleba. Zakupilam wlasnie i szukam pomyslow na przepisy ktore mozna w takim automacie wykorzystac!!!!
Awatar użytkownika
Anja
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 287
Rejestracja: czw 17 kwie, 2014 12:45
Lokalizacja: Szczecin

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Post autor: Anja »

mąka gryczana + z ok 50 100 gram ziemniaczanej, ziarno słonecznika, olej, drożdże. Można dodać coś od siebie. Ja wolę jednak wymieszać przed wlaniem do maszyny. Wyciągam też mieszadło jak pika, że już tylko grzeje. Jednak od 3 miesięcy trenuję chleb z moczonej gryki w piekarniku :) Pyszności!!!
ODPOWIEDZ