Znacie może jakiś sos sojowy bezglutenowy? Miałam ostatnio przykrą sytuacje bo dodałam do warzyw sos sojowy i nie przeczytałam etykietki... niestety zawierał mąke pszenną bardzo lubie ryż z warzywami w stylu orientalnym, ai nie chce rezygnować z tej przyprawy. Może znacie ewentualnie jakiś zamiennik?
W sklepie internetowym na tej stronie jest jakiś, o ile pamiętam :wink: Poza tym, w sklepach ze zdrową żywnością poszukaj sosu typu tamari. Było o tym na forum, tutaj. Poza tym, ten post chyba kwalifikuje się do działu Produkty, a nie do Kuchni?
"Denerwować się - to karać własne ciało za głupotę innych"
poszukałam tego sosu typu tamari i jest cholernie drogi... a może macie coś zamiennego? coś co można dodać do ryżu z warywami? może jakiś sos własnej roboty?
jak poszukłam dobrze to znalazłam tańsze tylko pierwszy jaki mi się googlach wyświetlił był za ok 60 zł. Więc się przeraziłam jutro się przejde i zobacze czy mają taki w skelpie.
W Piotrze i Pawle udało mi się zakupić sos sojowy bezglutenowy firmy Sakura, w całkiem rozsądnej ceni 10,99zł. Jest wersja klasyczna i niskosolona (głównie do sushi)