Interesujące z tym wypisaniem. Pewnie wypisujecie - to jedna strona medalu, a druga strona jest to, że i tak dane pozostają gdzieś zanotowane na boku w postaci kopii... hmm ...?
Po wypisaniu się dane nie pozostają, byłoby to wbrew przepisom o ochronie danych osobowych. To są bardzo poważne sprawy, firma może prowadzić bazę z danymi osobowymi tylko pod warunkiem zgody na to danej osoby, jakieś "podwójne archiwa" to przestępstwo.
Poprawiłam cytowanie. Magdalaena
Ostatnio zmieniony przez Magdalaena Wto 23 Mar, 2010 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Tak, miałem na uwadze właśnie tą ustawę o ochronie danych osobowych. Dzięki za odpowiedź.
_________________ O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
Ja też tak mniej-więcej raz w roku otrzymuję ulotki Schara i czasopismo "Your life". Odnośnie tego czasopisma- czy jest jakaś szansa, żeby zamówic stałą comiesięczną prenumeratę? Bo to co do mnie przychodzi okazyjnie jest lekko mówiąc przeterminowane (ostatni numer dostałam z 2008 roku )
_________________ "Świat jest jedną wielką restauracją"
Woody Allen
Czasopismo "your life" ukazuje się jedynie raz w roku, właśnie w celu uniknięcia zarzutów o "papierowym spamie". Wcześniej ukazywało się 3 razy w roku. Co do tego konkretnego przypadku, to będziemy się kontaktować indywidualnie na maila, w celu sprawdzenia, dlaczego nie doszedł ostatni numer.
No mam nadzieję, że nie, bo właśnie w Carrefour się zaopatruję. Najbardziej zależy mi na mące. Jesteśmy na diecie dopiero 2,5 m-ca, ale zdążyłam ją polubić.
Niestety większość mieszanek z Bezglutenu zawiera glukozę, której nie możemy.
Wczoraj byłam na zakupach i chyba była świeżutka dostawa, bo na półkach było więcej, niż poprzednio (Kraków). Więc może nie znikną, tylko więcej ludzi kupuje, a dostawy nie są za częste, więc z półek ubywa?
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz: cena.
Szukalam w necie, czy nie mogłabym zamówić większej ilości tej mąki, że może będzie taniej. I jednyny sklep, na który trafiłam miał mąkę w cenie 22,90, a w carefour ta sama mąka kosztuje 13,10, w sklepie ze zdrową żywnością, gdzie robie zakupy 15,90. Skąd taka masakryczna różnica w cenie?
Hmm, w internecie Bezgluten sprzedaje Schara, mają mąkę w cenie od 12 do 16 zł http://bezgluten.com.pl/sklep/kategoria,28.html
W Warszawie ostatnio widziałam w Kuchniach Świata miksy Schara w cenach nawet minimalnie mniejszych niż w Bezglutenie. A po drugiej stronie korytarza, w Organicu, ta sama mąka przynajmniej 5 zł (albo i więcej) drożej za sztukę
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 14:02
Nie takich rzeczy można się spodziewać po Organicu. Mają koszmarne marże na wszystkim, w dodatku dodatkowych pieniędzy nie wykorzystują na motywowanie obsługi, która jest niekompetentna, nie zna asortymentu i zazwyczaj jej się nie chce... Nawet uśmiechnąć.
Może w innych Organicach jest lepiej, ja najczęściej jestem w tym w ZT, ale chyba przestanę się tam pojawiać - też uważam, że ta ikonka tu pasuje;)
Nie przyszło mi do głowy szukać mąki Schara w Bezglutenie (wydawało mi sie, że to konkurencja). A jak wrzuciłam w wyszukiwarkę "Schar mąka bezglutenowa", to na pierwszym miejscu był link do sklepu, gdzie ta mąka kosztuje 22,90.
Dziś spojrzałam jeszcze raz - jest to sklep należący do Organica, więc to chyba wiele wyjaśnia.
Zauważyłam, że w Kuchniach Świata w Arkadii produkty Schara są porównywalnie tańsze (niż np. Carrefourze). Płaciłam 9,9 zł za chlebek i 4,5 zł za wafelki "Pocket".
W takim razie muszę po raz kolejny wybrać się do sklepów w Poznaniu i sprawdzić. Aczkolwiek teściowa ostatnio była w Bydgoszczy w sklepie w którym zawsze kupowała ich wyroby i też mówiła, że nie znalazła tego co chciała kupić, np. mąki.
Mam takie pytanie... Czy w sprawie tych bezpłatnych próbek ktoś do Was z Shaer'a dzwonił po wysłaniu zgłoszenia? Bo do mnie dwukrotnie ktoś dziś dzwonił, niestety nie zdążyłam odebrać, kiedy zamierzałam oddzwonić uświadomiłam sobie, że to numer z zagranicy (a na takie połączenia mnie nie stać ). Teraz sprawdziłam, że to kierunkowy Watykanu Nie sądzę, żeby papież do mnie dzwonił A siedziba Shaer'a może gdzieś tam blisko być... to jedyne mi przychodzi do głowy...
zamawiam mąki Schar do pieczenia pieczywa,są b.dobre,bułki są smaczne,nie rozpadają sie,chleb robiłam cebulowy jest git,mięciusi,milusi i smaczniusi;-]
Polecam te maki mimo że cena jest 11-15zł za1kg.Na stronie Bezglutenu można zamawiać.
_________________ Syn Mateusz na diecie od lutego 2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum