Wysyłam oryginalne etykiety na nasze produkty bezglutenowe,są to produkty wyprodukowane na Słowacji dla naszej firmy.Produkty są zgłoszone i zatwierdzone w GIS'ie.Namy szereg receptur jak oprócz pieczywa można je wykorzystać do przyrządzania innych dań.
Mamy analizę zawartości glutenu,która kwalifikuje te produkty do grupy specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
Z poważaniem
Iwona Kurelus Główny Technolog.
http://www.provenda.pl/podstrona1.php?a=produkty
PROVENDA
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 351
- Rejestracja: sob 23 kwie, 2011 09:27
- Lokalizacja: W-wa Ursynów
OPIS PRODUKTU
KLUSKI ŚLĄSKIE W PROSZKU
Alergeny: Produkt zawiera gluten i surowce z zawartością SO2 . Wyprodukowane w
zakładzie w którym stosowane są równieŜ: jaja w proszku, białka mleka,
sezam, soję, seler i orzechy.
Skład : Mąka z płatków ziemniaczanych ( ziemniaki min 99%, emulgator E471, stabilizatory: E450(i) i E330, substancje konserwujące: E221 i E222 ), skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, sól.
(wyimek z opisu produktu fm-y Provenda przesłanego mailem przez panią Kingę P. [k.pilis@ecotrade.pl] - dziękuję za informację
KLUSKI ŚLĄSKIE W PROSZKU
Alergeny: Produkt zawiera gluten i surowce z zawartością SO2 . Wyprodukowane w
zakładzie w którym stosowane są równieŜ: jaja w proszku, białka mleka,
sezam, soję, seler i orzechy.
Skład : Mąka z płatków ziemniaczanych ( ziemniaki min 99%, emulgator E471, stabilizatory: E450(i) i E330, substancje konserwujące: E221 i E222 ), skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, sól.
(wyimek z opisu produktu fm-y Provenda przesłanego mailem przez panią Kingę P. [k.pilis@ecotrade.pl] - dziękuję za informację
Nietolerancja? Jasne, nazywa się Hashimoto...