Łowicz,Fortuna,Karotka,Garden,Pysio,Tarczyn,DrWitt 25.11.08
Moderator: Moderatorzy
- mamadwójki
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 356
- Rejestracja: śr 14 cze, 2006 15:18
- Lokalizacja: Poznań
-
- Forumowicz
- Posty: 139
- Rejestracja: czw 18 cze, 2009 15:24
- Lokalizacja: Bełchatów
-
- Forumowicz
- Posty: 139
- Rejestracja: czw 18 cze, 2009 15:24
- Lokalizacja: Bełchatów
-
- Nowicjusz
- Posty: 16
- Rejestracja: czw 26 maja, 2011 17:14
- Lokalizacja: warszawa
Re: Łowicz,Fortuna,Karotka,Garden,Pysio,Tarczyn,DrWitt 25.1
Kupujemy PYSIA jest OK, poza tym z kiwi (alergia na te owoce)chojny997 pisze:Szanowny Panie,
naprawdę rozumiem powage problemu. Informuję jednak, że zdecydowana większość produktów Agros Nova to produkty bezglutenowe. Glutenu nie zawierają produkty sprzedawane pod następującymi markami:
– dżemy, konfitury, powidła, sosy gotowe, syropy owocowe, koncentrat pomidorowy - marki Łowicz
– soki, nektary, napoje niegazowe marek: Fortuna, Karotka, Garden, Pysio, Tarczyn, DrWitt
– koncentrat z buraczków marki Krakus
Gluten znajduje się w jedynie w zupach gotowych marki Łowicz i Krakus.
Joanna Bancerowska
Public Relations Manager
Agros Nova Sp. z o.o.
tel.: +48 22 717-1700
fax.: +48 22 717-1862
e-mail: joanna.bancerowska@agrosnova.pl
www.agrosnova.pl
al. St. Zjednoczonych 61 A
04-028 Warszawa
Juz od jakiegos czasu kupuje SOS Łowicz Do Spagetti i Słodko-Kwasny , poniewaz nic w skladzie nie wydawalo mi sie podejrzane. Zageszczaja skrobia kukurydziana, a syrop F-G ... mozna spozywac... gdzies tu wyczytałam. Cieszę sie ze zostalo to potwierdzone przez producenta... urozmaicone dania w przystepnej cenie.
Ostatnio zmieniony pn 01 sie, 2011 21:32 przez Moniaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
A syrop z kukurydzy też Wam szkodzi? Przecież są różne, nie tylko z pszenicy.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 2152
- Rejestracja: ndz 26 paź, 2008 18:51
- Lokalizacja: Kraków
@Rafal: To prawda, ale jeśli nie wiadomo, z czego jest zrobiony, to bezpieczniej założyć wersję bardziej pesymistyczną. Tym bardziej, że jej prawdziwość jest całkiem prawdopodobna. A dodatkowo, skoro nic na ten temat nie piszą, nie można wykluczyć, że leją syrop taki, jaki akurat mają pod ręką i że może pochodzić z różnych roślin od partii do partii.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Tak to było 10 lat temu, teraz nie można brać tego, co jest pod ręką i wlać do kotła. Dlatego można skontaktować się z technologiem i zapytać z czego jest syrop.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
- MONIKA SZYMAJDA
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 60
- Rejestracja: pn 01 sie, 2011 18:40
- Lokalizacja: GRUDZIADZ