Właśnie wczoraj z dziećmi robiłam te pierniczki. Wyszły bardzo dobre. W przepisie jest, że 100g mąki zostawia się na potem. Nie wsypałam wszystkiego. Jak dla mnie trochę tej mąki za dużo. Następnym razem zrobię pierniczki bardziej cienkie, bo przy pieczeniu niektóre ciastka zatraciły swój kształt. Zostały już schowane do puszki, inaczej nie doczekały by się świąt
Ja z tej książki robiłam gofry i dobre wyszły!! A ostatnio piekłam to ciasto babkowe z makiem (nie pamiętam nazwy) nie wyrosło jak na zdjęciu, ale było bardzo smaczne!!:)
Ja osobiscie jestem zawiedziona ta ksiazka, bo owszem jak pieke na koncentratach, ktore tam zalecaja, to jest ok, ale jakbym chciala wymieszac rozne bezglutenowe maki i wykonac przepis, to wyjdzie zupelnie cos innego, malo smaczne i zbite Tylko na koncentratach ze skrobia pszenna bezglutenowa sie udaja, a mnie ona szkodzi.
asik24....podzielam twoje zdanie, też się trochę zawiodłam. Również nie mogę skrobi pszennej i większość przepisów jest nie dla mnie, a na mixach bez skrobi już nie wychodzi.
Ja polecam przepis na mufinki (z jagodami), który wszedł na stałe do naszej kuchni.
Nie dodawałam jagód, zazwyczaj dodaję powidła, dobrą łyżeczkę na każdą mufinkę, lub nutellę i bakalie, a ostatnio bardzo nam smakowały ze słodkim twarożkiem - takie mini serniczki.
Z porcji ciasta wychodzi 13 mufinek. Pychota
mama Krzysia (13 lat) zdiagnozowanego 16.03.2009
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)
robiłam jeszcze według przepisu chleb słonecznikowy, ale według mnie żeby wyszedł dobry musi przez półtorej godziny rosnąć w ciepłym miejscu i w piekarniku na 200 stopni przez 1h15min
Rodzina bezglutków ja brat i wujek zapraszamy do Chełmca