Cześć!
Ostatnio dużo dobrego przeczytałam o inulinie. Chciałam wiedzieć czy używanie jej jest korzystne na diecie bezglutenowej? Nie chodzi mi tak bardzo o walory lecznicze, ale o to czy użycie jej np do wypieku ciasta poprawi jego jakość. Jeżeli tak to do czego i w jakich proporcjach jej używać?
Czy używać inuliny?
Moderator: Moderatorzy
Wiolek myślę że to nic nie da, ponieważ wydaje mi się że każdy czyta temat postu a nie dział w jakim się znajduje,
może ludki nie mają nic do powiedzenia nt inuliny- nie pomyślałaś o tym?
osobiście się z inuluna się nie spotkałam
jeśli to jest to co myślę bardzo drogi towar (ok. 40 zł/ kg) to spotkałam kiedys panią w sklepie zielarskim i mówiła że tego urzywa do pieczenia czyba jabłecznik i była bardzo zadowolona
może ludki nie mają nic do powiedzenia nt inuliny- nie pomyślałaś o tym?
osobiście się z inuluna się nie spotkałam
jeśli to jest to co myślę bardzo drogi towar (ok. 40 zł/ kg) to spotkałam kiedys panią w sklepie zielarskim i mówiła że tego urzywa do pieczenia czyba jabłecznik i była bardzo zadowolona