używam tych koncentratów i z ręką na sercu mogę polecić. Mi pizza (i chleb też) z tej mąki wychodzą przeprzepysznetareczka pisze:chciałabym opinie na temat
http://www.bezgluten.pl/s...zglutenowy.html
jakbyś chciała to podaję mój przepis na "prostokątną" blaszkę 23x35 cm czyli taką dużą (u nas na nas 2)
300 g mąki (ww. mixu)
szczypta soli ok. 3g
4g cukru +15 g. drożdży
200 g wody
2 łyżki oliwy z oliwek
mąkę wymieszać z solą. obsypać ją cukrem i drożdżami i polać zimną wodą. wymieszać mikserem (najlepiej hakami) dodać oliwę. wymieszać. wyłożyć na blaszkę (ja pod ciasto zawsze używam papier do pieczenia- żeby już jej nie sypać bułką) i teraz dać ciastu z 10 min odpocząć czyli w tym momencie przygotowuję sobie sos, i dodatki udekorować wg uznania piec 25 min. w temp. 180*C i na ostatnie 3-5 min. podkręcić do 200*C żeby się zrumieniła.
tak jak pisałam wyżej pizza wychodzi pyszna, ciasto pulchne i.... aż mi się zachciało więc na kolację znów pizza