Moderator: Moderatorzy
justynapawlowska155 napisał(a):Dziś odwiedziła mnie delegacji z sanepidu w związku z opóźnieniem w szczepieniach dziecka Mamy zaświadczenie od gastro że szczepienie nie jest wskazane ale ich to nie interesuje bo jest przepis i juz ,więc musze zaszczepić dziecko .Dzwoniłam do rodzinnego lek [on zgłasza do sanepidu]i poprosiłam o zaświadczenie że wrazie komplikacji on ponosi odpowiedzialność ,nie da mi go więc co mam zrobić ?
Ola_la napisał(a):Mój znajomy poprosił, żeby Sanepid dał mu oświadczenie, że po szczepionce nic się dziecku nie stanie. Oczywiście oświadczenia nie dostał.
Dlaczego?Ola_la napisał(a):Na Twoim miejscu zrobiłabym wszystko, żeby dziecka w tej sytuacji nie zaszczepić.
chodzi o szczepienie DTP ,POLIO ,HIB .Gastro wystawił zaświadczenie gdyż dziecko ma nietolerancje niektórych pokarmów i,glutenu,ciągły katar [bierze leki odczulające]i podejżenie cu .Mandatu nie wystawili ale jak nie zaszczepie to dostane .Magdalaena napisał(a):o jakie szczepienie chodzi?
dlaczego gastrolog uznał, że stan dziecka jest przeciwwskazaniem do szczepienia?
czego dokładnie chciała delegacja z sanepidu - tylko namawiała na szczepienie? wystawiła mandat?
.co do tej ochrony to nie do końca jest tak różowo jak mówią ,czy widział ktoś ulotke info szczepionek ? czy lekarz informuje o skótkach ubocznych ? Ja z racji wykonowanego wcześniej zawodu miałam kontakt z lekarzami i nie tak do końca są za szczepieniami ale żaden szanujący się lekarz tego głośno nie powie bo się boją sorki za złe cytowanie ale nie moge poprawićMagdalaena napisał(a): obowiązkowe szczepienia dotyczą poważnych zakaźnych chorób. I jeśli nie byłoby to absolutnie konieczne, nie chciałabym pozbawiać mojego dziecka ochrony przed nim
justynapawlowska155 napisał(a):Gastro wystawił zaświadczenie gdyż dziecko ma nietolerancje niektórych pokarmów i,glutenu,ciągły katar [bierze leki odczulające]i podejżenie cu .Mandatu nie wystawili ale jak nie zaszczepie to dostane
Magdalaena napisał(a):Ola_la napisał/a:
Mój znajomy poprosił, żeby Sanepid dał mu oświadczenie, że po szczepionce nic się dziecku nie stanie. Oczywiście oświadczenia nie dostał.
No, ale chyba nie spodziewał się, że dostanie coś takiego? Przecież chyba tylko wróżka mogłaby wystawić taki dokument
barbieri napisał(a):u mnie szczepiono dzieci w szkole, nie pytając nawet rodziców o zgodę i stan zdrowia dziecka.
justynapawlowska155 napisał(a):decyduje państwo bo dzieci są własnością państwa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości