Hochland

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

nomado
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 99
Rejestracja: śr 31 paź, 2012 14:28

Hochland

Post autor: nomado »

Witam Pana,

W imieniu firmy Hochland Polska Sp. z o.o. bardzo dziękuję za kontakt. Opinie Konsumentów są dla nas szczególnie ważne i cenne - analizujemy każde zgłoszenie dotyczące naszych produktów wyjaśniając wątpliwości i odpowiadając na pytania.

Zapewniam, że wszystkie produkty Hochland Polska są pozbawione glutenu, mogą być spożywane przez osoby stosujące dietę bezglutenową oraz chore na Celiakię - twarogowe (Almette, Krem Kanapkowy, Krem Śniadaniowy), żółte, pleśniowe, topione (w kubkach, bloczkach, krążkach, plastrach pakowanych indywidualnie) oraz solankowe – Patros. Jeśli chodzi o alergen, to jest nim mleko, z którego produkujemy nasze sery.

Firma Hochland Polska Sp. z o.o. dokłada wszelkich starań, by Konsumentom dostarczać produkty najwyższej jakości, spełniające normy i gwarantując najwyższy standard potwierdzony certyfikatami. Gwarantowaną jakość zdrowotną produktów zapewniają wdrożone systemy IFS i BRC oraz HACCP, które są standardem w krajach Unii Europejskiej.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości służę pomocą. Jednocześnie przesyłam adresy stron internetowych Hochland: www.hochland-group.com, www.hochland-group.pl, www.hochland.pl, www.almette.pl, www.valbon.pl, www.seromaniacy.pl, www.patros.pl, gdzie Konsumenci mogą znaleźć odpowiedzi na potencjalne pytania.

Korzystając z okazji zachęcam do sięgnięcia po produkty z szerokiej gamy wyrobów Firmy Hochland Polska – serów: żółtych, twarogowych, solankowych, pleśniowych i topionych.

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.
Na diecie bezglutenowej od zawsze
pentlik
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 57
Rejestracja: pt 01 mar, 2013 21:13
Lokalizacja: Parchowo

Post autor: pentlik »

Je ktoś te sery??:P
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8102
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Post autor: Leeloo »

pentlik, nie i z dobrego serca nie radzę w szczególności topionych.

poza tym wszystko co z mleka człowiekowi nie służy.
sniki
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: pt 11 paź, 2013 22:15
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: sniki »

Po 8 miesięcznej przerwie kupiłam Hochland Masdamer w plastrach - jem go i jest okey ale nie przesadzam - 1 plaster co min. 3 dni. Almete też było okey ale ten naturalny bez dodatków.
pentlik
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 57
Rejestracja: pt 01 mar, 2013 21:13
Lokalizacja: Parchowo

Post autor: pentlik »

Dzieki wielkie, w takim razie nie ruszam tego:)
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8102
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Post autor: Leeloo »

pentlik, naprawdę dobra decyzja :)
Awatar użytkownika
noodle
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 418
Rejestracja: pn 11 cze, 2012 15:53
Lokalizacja: krakofsky

Post autor: noodle »

pentlik pisze:Je ktoś te sery??:P
Ja jem i nic mi nigdy po tych produktach nie było.
Zapraszam na mojego bloga! http://bezglutenowy.blog.pl
Od 1.11.2012 na diecie bezglutenowej
Obrazek
Magdula82
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 229
Rejestracja: ndz 07 sie, 2011 19:09
Lokalizacja: Szczecinek

Post autor: Magdula82 »

Ja akurat jem ich produkty i bardzo je lubię.
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1055
Rejestracja: pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Adrian »

Bardzo dobra wiadomość, zacznę jeść te serki Almette. :)
nomado
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 99
Rejestracja: śr 31 paź, 2012 14:28

Post autor: nomado »

Cieszę się że mogłem pomóc :)
Ja jem serki Hochland już kilka lat. W ich składzie nie było nigdy nic niepokojącego. Coś mnie jednak naszło i postanowiłem podpytać firmę czy oby ich produkty są bezpieczne dla celiaków.
Masło jest bardzo kaloryczne bo ma aż 83% tłuszczu. Więc odstawiłem je i teraz jakby nie było Nasz suchy chlebek smaruję cienko bloczkami Hochlanda. Jem też topione w plastrach.
Ostatnio zmieniony ndz 13 paź, 2013 12:49 przez nomado, łącznie zmieniany 2 razy.
Na diecie bezglutenowej od zawsze
mirabeata
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: ndz 13 paź, 2013 13:19
Lokalizacja: Olsztyn

Post autor: mirabeata »

Też jem chętnie te serki. Są pycha!
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8102
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Post autor: Leeloo »

sery topione to czysta chemia. zresztą smak również

rodzina znajomych pracuje w zakładzie hochlandu, historie lekko przerażające.. cofanie przeterminowanego towaru ze sklepów z powrotem na hale produkcyjne itd. nie wnikam, tak czy siak nie jem
nomado
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 99
Rejestracja: śr 31 paź, 2012 14:28

Post autor: nomado »

Wiem że masa masarni robi tak z wędlinami np. Sokołów, ale z serami? Ehhh wygląda na to, że nie są to jedyne wyroby, które się "przetwarza"

W takim razie topione w plastrach odpadają, ale w takim razie bloczkowe również ?
Na diecie bezglutenowej od zawsze
wronka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: pn 14 paź, 2013 11:28
Lokalizacja: Kędzierzyn

Post autor: wronka »

każde serki topione to katastrofa, niestety
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1229
Rejestracja: pn 06 gru, 2010 15:39
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Ola_la »

nomado pisze:Masło jest bardzo kaloryczne bo ma aż 83% tłuszczu. Więc odstawiłem je i teraz jakby nie było Nasz suchy chlebek smaruję cienko bloczkami Hochlanda.
A to zamiana akurat z gatunku "zamienił stryjek siekierkę na kijek"...

Owszem - masło jest kaloryczne, ale ile go zjadasz na raz?
Poza tym - serek topiony jest bardzo wysoce przetworzony, a jak masz pecha, to trafisz na egzemplarz opisany przez Leeloo...
Masła nie da się odświeżyć, powstaje w wyniku ubijania śmietany i jest naprawdę zdrowym i potrzebnym tłuszczem.

Nawet ci, którzy odradzają spożywanie nabiału pod każdą postacią, zalecają jedzenie niewielkich ilości masła.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
ODPOWIEDZ