Chleb gryczano - ryżowo - kukurydziany na zakwasie

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8117
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Re: Chleb gryczano - ryżowo - kukurydziany na zakwasie

Post autor: Leeloo »

jaka profesjonalna relacja!! :D brawo!

a powiedz jak smakowo? warto sie poświęcić i tyle walczyć, by uzyskać taki wypiek?
Awatar użytkownika
uniaczek
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 507
Rejestracja: sob 19 sty, 2013 17:25
Lokalizacja: Gniezno

Re: Chleb gryczano - ryżowo - kukurydziany na zakwasie

Post autor: uniaczek »

Jaką długą keksówkę należy przygotować?
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3643
Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Re: Chleb gryczano - ryżowo - kukurydziany na zakwasie

Post autor: Anula80 »

Przymierzam się do zrobienia zakwasu, ale pojawia się problem z temperaturą. Nie lubię mieć w domu za ciepło, rzadko teraz włączam kaloryfery gdziekolwiek i nie wiem, gdzie miałabym go trzymać, żeby wyszedł. Ta temperatura min. 25 stopni, to konieczność? W dodatku pogoda jest kiepska, pada, więc na słońce też nie ma co liczyć :/
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
ODPOWIEDZ