Dzisiaj chciałam przedstawić Wam przysmak mojego dzieciństwa. Naprawdę dobry i szybki posiłek. No i syty
Co potrzebujemy?
chleb bezglutenowy (mój był ze słonecznikiem)
jajko
sól, pieprz
troszkę masła
keczup/majonez/co tam chcecie
Jajko wbijamy do miseczki i rozrabiamy widelcem (wiecie, mieszamy jajko z żółtkiem ). Dodajemy pieprz i sól. Chleb moczymy w jajku (musi dość mocno nasiąknąć). Na patelni roztapiamy masło i kładziemy na nią chleb. Smażymy do zarumienienia, z jeden i drugiej strony. Możemy jeść z keczupem, majonezem czy innym sosem – do wyboru, do koloru.
A jak wygląda gotowy posiłek? Zapraszam na bloga: http://bezglutenowy.blog.pl/2013/03/23/chleb-w-jajku/
Chleb w jajku
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 432
- Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
- Lokalizacja: Żory
Re: Chleb w jajku
a ja ten chleb obtaczałam jeszcze w bułce tartej i wychodził alakotlet
Re: Chleb w jajku
do takiego "roztrzepanego jajka" można dodać troszkę mąki bg, wody (konsystencja gęstego ciasta), cukru
w tym obtoczyć chleb i usmażyć
posmarować dowolnym dżemem
na słodko
w tym obtoczyć chleb i usmażyć
posmarować dowolnym dżemem
na słodko
If there's one guy, just one guy
Who'd lay down his life for you and die
It's hard to say it
I hate to say it
But it's probably me
Who'd lay down his life for you and die
It's hard to say it
I hate to say it
But it's probably me