Pani Grażyno,
Jeśli w karcie jest opis z czego się danie składa to nie pytam się o dodatkowe składniki, jeśli nic nie budzi moich podejrzeń. Poza tym podobna sytuacja zdarzyła się w Krk chociaż poinformowałam kelnerkę przed zamówieniem a podczas jedzenia poprosiłam ją drugi raz - pomimo zapewnień, iż nie ma tam papryczki chili reakcja była natychmiastowa ( danie było bezglutenowe oczywiście ).
Łódź
Moderator: Moderatorzy
Kamari
Byłam z rodziną w tej restauracji. Jedzenie pyszne, ładnie podane i w rozsądnych cenach, ale...
No właśnie, zauważyliśmy pewne braki w praktyce bg. Przy zamówieniu zaznaczyliśmy wyraźnie, że wszystkie potrawy prosimy bezglutenowe, ale gdy czekaliśmy jeszcze na zamówienie, inny kelner roznosił po sali poczęstunek. Na naszym stoliku też zostawił... glutenowe pity. Na szczęście dopytaliśmy o nie "naszą" kelnerkę i ona szybko je usunęła.
No właśnie, zauważyliśmy pewne braki w praktyce bg. Przy zamówieniu zaznaczyliśmy wyraźnie, że wszystkie potrawy prosimy bezglutenowe, ale gdy czekaliśmy jeszcze na zamówienie, inny kelner roznosił po sali poczęstunek. Na naszym stoliku też zostawił... glutenowe pity. Na szczęście dopytaliśmy o nie "naszą" kelnerkę i ona szybko je usunęła.
Re: Kamari
Kilka miesięcy temu bedąc w łodzi i odwiedzając Kamari doświadczyłam tego samego. O mało co nie spróbowałam tej pity, bo skoro informuję przy zamówieniu, że ma być bezglutenowe, lokal nalezy do programu, to pewnie i pita jest bg. Bardzo się ucieszyłam. Na szczęście na wszelki wypadek postanowiłam dopytać. I mocno mnie zaskoczyła odpowiedź. Poprosiłam o zabranie tych przekąsek i wyjaśniłam dlaczego. Widzę jednak, że nie uczą się tam na błędach.Lucja pisze:Byłam z rodziną w tej restauracji. Jedzenie pyszne, ładnie podane i w rozsądnych cenach, ale...
No właśnie, zauważyliśmy pewne braki w praktyce bg. Przy zamówieniu zaznaczyliśmy wyraźnie, że wszystkie potrawy prosimy bezglutenowe, ale gdy czekaliśmy jeszcze na zamówienie, inny kelner roznosił po sali poczęstunek. Na naszym stoliku też zostawił... glutenowe pity. Na szczęście dopytaliśmy o nie "naszą" kelnerkę i ona szybko je usunęła.
Doceniam, że lokal przystąpił do programu, samo miejsce jest przyjemne, menu też w porządku. Tylko warto byłoby podszkolić personel i wytłumaczyć kwestię tych przekąsek.
Re: Łódź
MPG Studio Catering z Łodzi w MENU BEZ GLUTENU
MPG STUDIO to specjalistyczna firma cateringowa , zajmująca się wyłącznie żywieniem szkół, przedszkoli, żłobków, klubów malucha, domów opieki społecznej. W każdym przedszkolu i żłobku, z którym firma współpracuje (na terenie województwa łódzkiego), zapewniane jest indywidualne podejście do każdego dziecka. Jadłospisy opracowywane są przez dietetyka oraz technologów żywności, dzięki czemu posiłki są prawidłowo zbilansowane oraz zawierają wszystkie niezbędne składniki odżywcze. W ofercie posiłki dietetyczne oraz specjalistyczne, wytworzone w oparciu o wytyczne Instytutu żywności i żywienia, oraz nowych trendów żywieniowych z zachowaniem tradycji kuchni polskiej. Dietetyk oraz technolog żywności jest zawsze do Państwa dyspozycji. Program żywienia osób z celiakią i fenyloketonurią firma prowadzi od 2001 roku. W przypadkach trudnych lub przy rozpoznaniu choroby dietetyk współpracuje z lekarzem prowadzącym. Zapewniamy każdy rodzaj diety. Posiłki przygotowywane są wyłącznie ze świeżych produktów bez dodatków konserwantów i sztucznych barwników, co gwarantuje, że potrawy są zdrowe i smakują jak domowe. Wyżywienie całodzienne lub wybrane posiłki. logo_mpg_studioProponowane diety: bezbiałkowa, dla alergików (eliminująca wybrane składniki), dla diabetyków, lekkostrawna, bezglutenowa, bez fenyloalaniny, inne. W przypadku diet specjalistycznych wymagane jest zaświadczenie od lekarza. Posiłki dostosowane są do wieku dziecka.
http://www.menubezglutenu.pl/lokal/mpg- ... ering-lodz
MPG STUDIO to specjalistyczna firma cateringowa , zajmująca się wyłącznie żywieniem szkół, przedszkoli, żłobków, klubów malucha, domów opieki społecznej. W każdym przedszkolu i żłobku, z którym firma współpracuje (na terenie województwa łódzkiego), zapewniane jest indywidualne podejście do każdego dziecka. Jadłospisy opracowywane są przez dietetyka oraz technologów żywności, dzięki czemu posiłki są prawidłowo zbilansowane oraz zawierają wszystkie niezbędne składniki odżywcze. W ofercie posiłki dietetyczne oraz specjalistyczne, wytworzone w oparciu o wytyczne Instytutu żywności i żywienia, oraz nowych trendów żywieniowych z zachowaniem tradycji kuchni polskiej. Dietetyk oraz technolog żywności jest zawsze do Państwa dyspozycji. Program żywienia osób z celiakią i fenyloketonurią firma prowadzi od 2001 roku. W przypadkach trudnych lub przy rozpoznaniu choroby dietetyk współpracuje z lekarzem prowadzącym. Zapewniamy każdy rodzaj diety. Posiłki przygotowywane są wyłącznie ze świeżych produktów bez dodatków konserwantów i sztucznych barwników, co gwarantuje, że potrawy są zdrowe i smakują jak domowe. Wyżywienie całodzienne lub wybrane posiłki. logo_mpg_studioProponowane diety: bezbiałkowa, dla alergików (eliminująca wybrane składniki), dla diabetyków, lekkostrawna, bezglutenowa, bez fenyloalaniny, inne. W przypadku diet specjalistycznych wymagane jest zaświadczenie od lekarza. Posiłki dostosowane są do wieku dziecka.
http://www.menubezglutenu.pl/lokal/mpg- ... ering-lodz
Re: Łódź
Podczas delegacji w Łodzi też zagościłam w Kamari, niestety już 3 dzień czuje się fatalnie, jedzenie było średnio smaczne ale w sumie nie każdy musi lubić kuchnie grecką. Nie jestem pewna co do bezglutenowości podanych mi potraw. Podczas zamówienia oczywiście podkreślałam milion razy, że wersje bezglutenową poproszę. Czy lokale w menu bez glutenu są jakoś sprawdzane/kontrolowane?
Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem.