Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018 roku

Moderator: Moderatorzy

Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018 roku

Postprzez Leeloo » Pn 23 lip, 2018 21:35

:569: Wyniki konkursu na Najsmaczniejsze Pieczywo Bezglutenowe 2018 roku


Organizując nasz konkurs postanowiliśmy stworzyć w nim więcej kategorii, głównie w związku z dynamicznym rozwojem rynku bezglutenowego pieczywa. Produkty zostały podzielone na cztery kategorie: pieczywo tradycyjne – chleb świeży, pieczywo tradycyjne – chleb o przedłużonej trwałości, pieczywo chrupkie oraz pieczywo tradycyjne – bułki. W konkursie startowało w sumie 14 firm posiadających licencję na używanie znaku Przekreślonego Kłosa z ogólną liczbą 46 produktów. Ogłoszenie wyników oraz wręczenie statuetek i dyplomów miało miejsce podczas Gluten Free EXPO IV. Poniżej przedstawiamy wyniki:


:gitara: :gitara: :gitara:


Kategoria: pieczywo tradycyjne – chleb świeży

W konkursie wzięło udział 15 produktów, 8 firm. Oddano łącznie 1310 głosów w tej kategorii.


I miejsce – Putka, chleb owsiany


II miejsce – Putka, chleb rustykalny


III miejsce – Piekarnia Cukiernia B&J Jarzębińscy – chleb bezglutenowy wieloziarnisty




Kategoria: pieczywo tradycyjne – chleb o przedłużonej trwałości

W konkursie wzięło udział 9 produktów, 5 firm. Oddano łącznie 552 głosy.


I miejsce – GFS Poland, marka Incola, chleb świeży z ziarnami


II miejsce – Balviten, chleb jasny


III miejsce (są dwa miejsca ex aequo) Balviten, chleb nasz ulubiony oraz GFS Poland, marka Incola, chleb Vitalfit




Kategoria: pieczywo chrupkie


W konkursie wzięło udział 11 produktów, 7 firm. Oddano łącznie 663 głosy.

I miejsce – Good Food, extra cienkie solone wafle kukurydziane


II miejsce – Good Food wafle kukurydziane „Oregano i Chia”


III miejsce – Kupiec, wafle ryżowe z czarnuszką




Kategoria: pieczywo tradycyjne – bułki


W konkursie wzięło udział 11 produktów, 6 firm. Oddano łącznie 1110 głosów. Bułek niestety nie byliśmy w stanie podzielić na bułki świeże i bułki o przedłużonej trwałości – może asortyment się powiększy i w następnej edycji konkursu będziemy mogli już wprowadzić taki podział.


I miejsce – Putka – bułka z ziarnami


II miejsce – Putka, bułka hamburgerowa


III miejsce – Piekarnia Cukiernia B&J Jarzębińscy, bułki wieloziarniste bezglutenowe




Serdecznie gratulujemy wszystkim laureatom konkursu i trzymamy kciuki za wszystkich naszych producentów, aby proponowali nam coraz więcej smacznych bezglutenowych wypieków.

https://celiakia.pl/najsmaczniejsze-pie ... 2018-roku/
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7179
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Powrót do Pozostałe tematy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości