Szukaj
FAQ
Regulamin
Dołącz do Stowarzyszenia
Ulotka do pobrania

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Małgorzata
Pon 07 Mar, 2011 20:24
Wrazenia po konferencji
Autor Wiadomość

JanuszSk 
Nowicjusz

gluten

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 14:52   Wrazenia po konferencji

Witam,

chcialem tylko krotko napisac, ze ciesze sie, ze udalo sie mojej rodzinie wziac udzial w konfrencji. Uwazam, ze poziom wykladow oraz wszystkich innych wypowiedzi byl naprawde wysoki. I spotkani ludzie byli bardzo mili. Czy moznaby spytac autorow prezentacji, czy nie zgodziliby sie je udostepnic uczestnikom (mam rowniez na mysli prezentacje pani Malgosi)?

Az do kolejnego takiego spotkania pozostaja obecnie kontakty poprzez forum. Mam w zwiazku z tym taka propozycje aby jak najwiecej osob zdecydowalo sie umiescic w swoich profilach swoje zdjecie - zwlaszcza dla nowych osob (czyli takich jak ja) bedzie to istotna pomoc w kontaktach, bowiem ciezko zapamietac tyle imion i nazwisk (nie mowiac o nick'ach) po jednym spotkaniu (na konferencji byla tez inna prozpozycja dot. zdjec ale ja jej nie zrozumialem).

Mam rowniez jedna pytanie do Was wszystkich (a takze do pani dr Gregorek w ramach pytan, ktore mielismy do niej spisac): czy ktos wie gdzie mozna kupic podreczny test do badania zywnosci na zawartosc glutenu? Chodzi mi o taki domowy, szybki test ale o odpowiednio wysokiej czulosci do 20 ppm. Jak sie nie uda znalzec to ja sie postaram dowiedziec jak mozna kupic taki test w UK'u:
http://www.hallmarkav.com/page7.html
http://www.celiactravel.com/gluten-test-kit.html
Chyba, ze ktos juz to rozpracowal?

Pozdrawiam serdecznie,

Janusz.
  mój status

Krystyna Smentek 
Aktywny Forumowicz

Pomogła: 3 razy

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 18:26   

To spotkanie było wyjątkowe pewnie dla każdego z uczestników, ponieważ nareszcie mogliśmy bliżej się poznać. Dla mnie jesteście wszyscy wspaniali i wieżę że możemy razem naprawdę wiele zdziałać.

Gazeta Internetowa "Małpia Gazeta" - Serwujemy bardzo dobre wiadomości!

mama Krzysia 
Forumowicz

gluten

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 19:07   

pierwszy raz uczestniczyłam w takim spotkaniu jestem pod wielkim wrażeniem.Wykłady bardzo pouczające, wspaniali ludzie, miła atmosfera,poczułam sie jak byśmy byli jedną wielką rodziną ;)

Cecylia 
Aktywny Forumowicz

gluten
Pomogła: 6 razy

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 19:49   

Podobnie i ja byłam nowicjuszką . Nie żałuję nieprzespanej nocy :053: Szkoda tylko, że tylu z nas tak szybko się rozjechało, najmilsze chwile to te, przy kawusi po oficjalnym spotkaniu. Popieram propozycję JanuszSk o wstawianie swych fotek, bo to naprawdę będzie pomocne...
Co do domowego testera to przestałam poszukiwań na naszym rynku, pytałam w różnych placówkach pobrano kontakt do mnie jednak nikt się nie odezwał mimo obietnic.

mój status

Rafal_tata 

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 20:21   

Czyli co? Następnym razem regularna impreza po oficjalnym spotkaniu? :D Jestem ZA!
Kiedy zobaczyłem plan zebrania trochę miałem mieszane uczucia czy powinny być też spotkania z ekspertami, ale po pierwszych 5 minutach wykładu Pani dr Gregorek wiedziałem, że to jedno z ważniejszych zebrań na jakich byłem!

[ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 21:23 ]
Co do testów zawsze jest problem jego wiarygodności i dokładności. Nie bez powodu testy żywności przeprowadza się w renomowanych laboratoriach, a sprawą JAKI będzie to test zajmuje się WHO.
http://www.facebook.com/celiakia

Kasinka 
Aktywny Forumowicz

gluten
skrobia pszenna
Pomogła: 1 raz

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 20:50   

Cieszę się że mogliśmy się spotkać znów w tak przyjaznym gronie, czekałam z niecierpliwością na nasze Zebranie :D Szkoda, że nie wszyscy mogli uczestniczyć, z pewnością byłoby jeszcze milej.
Jestem za, żebyśmy mieli również okazję spotykać się mniej formalnie :) Faktycznie było tak miło, zwłaszcza w bufecie, że aż żal było wychodzić...
I jak zwykle niespodzianki :) Super. To kiedy znowu się spotykamy?
A co do zdjęć :D Ja już mam.

Nastka 

gluten
mleko
jajka
skrobia pszenna

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 21:08   

Warto było jechać kilka godzin, żeby się z Wami spotkać, wysłuchać bardzo wartościowych wykładów i naładować się pozytywną energią do dalszej działalności. Tylu wartościowych, pomocnych ludzi mamy w naszym stowarzyszeniu. Z pewnością nowi członkowie również naładowali się pozytywną energią :)
Dzięki wykładowi dr Lange podjęłam postanowienie, aby odżywiać się jeszcze lepiej, zdrowiej. Zaczęłam polowanie na otręby ryżowe ;)
Rafal_tata napisał/a:
Czyli co? Następnym razem regularna impreza po oficjalnym spotkaniu? :D Jestem ZA!

Ja też! Pozostał jak zwykle niedosyt towarzyski.Myślę, że trzy dni imprezy by wystarczyły :D

Cecylia 
Aktywny Forumowicz

gluten

Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 21:20   

Kasinka napisał/a:
A co do zdjęć :D Ja już mam.

I nie sposób było tego nie zauważyć :) . <hmm> pójdę w wasze ślady...

mój status

Agniesia 

gluten
Pomogła: 5 razy

Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 10:48   

Było tak super, że żal było wychodzić przed częścią nieoficjalną... no ale obowiązki rodzinne. Może następnym razem zaczniemy wcześniej i później skończymy :D
A zdjęcie i ja zmieniłam :)

Małgorzata 
Stowarzyszenie

Pomogła: 2 razy

Wysłany: Sro 22 Paź, 2008 11:28   

Ja od zawsze uważam, że te nasze spotkania są za krótkie :D Pomyślimy i nad tym :D

Relacja będzie umieszczona w dziale tylko dla Stowarzyszonych.

Pinhead 
I'm Death Incarnate

gluten
Suwałki

Wysłany: Sro 22 Paź, 2008 21:28   Re: Wrazenia po konferencji

JanuszSk napisał/a:
(...) Az do kolejnego takiego spotkania pozostaja obecnie kontakty poprzez forum. Mam w zwiazku z tym taka propozycje aby jak najwiecej osob zdecydowalo sie umiescic w swoich profilach swoje zdjecie - zwlaszcza dla nowych osob (czyli takich jak ja) bedzie to istotna pomoc w kontaktach, bowiem ciezko zapamietac tyle imion i nazwisk (nie mowiac o nick'ach) po jednym spotkaniu (na konferencji byla tez inna prozpozycja dot. zdjec ale ja jej nie zrozumialem). (...)

Ja avatara zmienial nie bede (nick zasluguje na Pinheadowego avatara), ale przychylam sie do pomyslu ze zdjeciami, prosze wchodzic i umieszcac swe zdjecia: http://forum.celiakia.pl/...t2661.htm#28757 (watek widzoczny tylko dla Stowarzyszonych). O samym walnym nie musze sie wypowiadac, oczywiscie, ze bylo super.

Na diecie od 12.08.2002

mój status

GosiaM 
Bardzo Aktywny Forumowicz

gluten

Wysłany: Sro 22 Paź, 2008 23:32   

Nastka napisał/a:
Dzięki wykładowi dr Lange podjęłam postanowienie, aby odżywiać się jeszcze lepiej, zdrowiej. Zaczęłam polowanie na otręby ryżowe ;)

Nastka! ja też postanowiłam odżywiać lepiej i zdrowiej moją rodzinkę! I koniecznie dla córki muszę kupić otręby ryżowe!
Wykładu pani dr Lange słuchałam już nie pierwszy raz, ale mam nadzieję, że tym razem moje postanowienie będzie silniejsze :)
Byłam pod dużym wrażeniem wykładu pani dr Gregorek. Dowiedziałam się nowych, bardzo ciekawych rzeczy. Kolejny raz mogę powiedzieć, że po wykładach, które wysłuchałam znowu jestem mądrzejsza ;)
Zielonka! Twój wykład też mi się podobał!

mój status

Joanna 
Aktywny Nowicjusz

gluten
Pomogła: 1 raz

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008 11:55   

Przyznaję, że do końca nie byłam pewna czy uda mi się przyjechać na walne, ale teraz bardzo się cieszę, że byłam.
Wykłady dr Gregorek i dr Lange, nasze dyskusje i w ogóle spotkanie z wami dodało mi energii i ochoty do jeszcze dokładniejszego przestrzegania diety.
Wielkie dzięki, bo chwilami bardzo mi tego brakowało. <całus>
Nastka, Gosia! Też zaczęłam polowanie na otręby ryżowe :D
No i poznałam kolejne wspaniałe osoby <lala> (Pozdrowionka dla Aguni i Rozalii ;) )
Ostatnio zmieniony przez Joanna Czw 23 Paź, 2008 11:56, w całości zmieniany 1 raz  

awicher 
Nowicjusz

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008 22:35   

Ja również dziękuję wszystkim za udział i zaangażowanie...można było zauważyć że krąży wiele ciekawych pomysłów co do przyszłości i działalności Stowarzyszenia jednakże zachęcałabym do większej aktywności - do działania! A w szczególności do działania lokalnego! Tak jak powiedziała Małgosia - niewiele potrzeba. Wystarczy się umówić (np. poprzez forum) i spotkać (w pierwszej lepszej kawiarni przy kawie). Można siąść wspólnie i pomyśleć co da się zrobić w Waszym mieście by Celiakom żyło się lepiej ;) Czekamy na pierwsze doniesienia z Regionów :)

Nastka 

gluten
mleko
jajka
skrobia pszenna

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008 22:46   

Joanna napisał/a:
Nastka, Gosia! Też zaczęłam polowanie na otręby ryżowe :D

Dajcie znać proszę, jak znajdziecie, bo ja zaczynam szczerze wątpić, że są dostępne u nas w Polsce...

Odpowiedz do tematu