UWAGA! OGÓRKI MAŁOSOLNE SĄ KISZONE Z CHLEBEM!
Moderator: Moderatorzy
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
UWAGA! OGÓRKI MAŁOSOLNE SĄ KISZONE Z CHLEBEM!
Od jakiegoś czasu nurtowała mnie ta sprawa... czy ogórki kiszone są dla nas bezpieczne? Pamiętam, że moja mama zawsze dodawała do beczułki na wierzch skórkę z chleba.
Wyszukałem w Googlach pierwszą lepszą firmę, która zajmuje się takim przetwórstwem i zadzwoniłem. Pani opowiedziała mi, że ogórki kiszone robione "na zimę" (do słoików, worków itp.) są kiszone bez żadnych dziwnych dodatków, czyli tylko koper, czosnek, chrzan itp. Natomiast
OGÓRKI KISZONE MAŁOSOLNE ZAWSZE ZAKISZA SIĘ UŻYWAJĄC CHLEBA.
Potrzebny jest on do szybszego wytworzenia kwasu. Moja rozmówczyni twierdzi, że w jej firmie na pewno nie dodaje się chleba do ogórków "zimowych", ale nie jest to przecież żaden standard, więc nie wie, jak produkują ogórki inne firmy.
Wyszukałem w Googlach pierwszą lepszą firmę, która zajmuje się takim przetwórstwem i zadzwoniłem. Pani opowiedziała mi, że ogórki kiszone robione "na zimę" (do słoików, worków itp.) są kiszone bez żadnych dziwnych dodatków, czyli tylko koper, czosnek, chrzan itp. Natomiast
OGÓRKI KISZONE MAŁOSOLNE ZAWSZE ZAKISZA SIĘ UŻYWAJĄC CHLEBA.
Potrzebny jest on do szybszego wytworzenia kwasu. Moja rozmówczyni twierdzi, że w jej firmie na pewno nie dodaje się chleba do ogórków "zimowych", ale nie jest to przecież żaden standard, więc nie wie, jak produkują ogórki inne firmy.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Widocznie na południu inna tradycja
Ale fakt, że właśnie już wcześniej słyszałem, że chleb przyspiesza wytworzenie kwasu... Czyli następny produkt do obdzwaniania po firmach
Ale fakt, że właśnie już wcześniej słyszałem, że chleb przyspiesza wytworzenie kwasu... Czyli następny produkt do obdzwaniania po firmach
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Moja mama - z północnego-wschodu - barszcz na wigilię też kisi z dodatkiem chleba. BezglutenowegoRafal_tata pisze:Widocznie na południu inna tradycja
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!