Chleb z automatu z naturalnych mąk

Wszystko o przepisach, radach i wypiekaczach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Postprzez basia1981 » Pn 16 lis, 2015 15:53

Zastanawiam się nad zakupem automatu. Za wszelką cenę chciałabym odejść od pieczenia chleba z mixów. Czy ktoś z Was piecze w automacie chleb z mieszanek własnego autorstwa? Aha, moje dzieci nie przepadają za chlebem z mąką gryczaną. Czy jest ktoś z podobnym problemem do mnie?
basia1981
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): Cz 30 paź, 2014 15:48

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Postprzez Anja » Wt 17 lis, 2015 14:03

Ja ostatnio piekę w automacie firmy tefal, ale niestety, najlepszy chleb jest z mąki gryczanej. Inne jak dotychczas mi nie wychodzą.
Avatar użytkownika
Anja
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 287
Dołączył(a): Cz 17 kwi, 2014 12:45
Lokalizacja: Szczecin

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Postprzez Anja » Śr 25 lis, 2015 22:55

Nie wiem jak inne maszyny, ale tefal ma 2 garnki. Chleb duży jest na 1,2 kg, a mały na 0,7 kg.
Avatar użytkownika
Anja
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 287
Dołączył(a): Cz 17 kwi, 2014 12:45
Lokalizacja: Szczecin

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Postprzez wicherek1989 » N 06 mar, 2016 17:48

Podzieli się ktoś przepisem na chleb z automatu? Kupiłam wczoraj w lidlu firmy severin i robiłam dziś, nie wyszedł :(
wicherek1989
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 147
Dołączył(a): So 25 paź, 2014 20:38

przepisy na automat do wypiekow

Postprzez Monia32 » Cz 11 sie, 2016 10:04

Witam
Jestem tutaj nowa i szukam przepisow na chleb, bulki etc na automat do chleba. Zakupilam wlasnie i szukam pomyslow na przepisy ktore mozna w takim automacie wykorzystac!!!!
Monia32
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz 11 sie, 2016 09:48

Re: Chleb z automatu z naturalnych mąk

Postprzez Anja » Śr 24 sie, 2016 21:50

mąka gryczana + z ok 50 100 gram ziemniaczanej, ziarno słonecznika, olej, drożdże. Można dodać coś od siebie. Ja wolę jednak wymieszać przed wlaniem do maszyny. Wyciągam też mieszadło jak pika, że już tylko grzeje. Jednak od 3 miesięcy trenuję chleb z moczonej gryki w piekarniku :) Pyszności!!!
Avatar użytkownika
Anja
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 287
Dołączył(a): Cz 17 kwi, 2014 12:45
Lokalizacja: Szczecin

Poprzednia strona

Powrót do Chleb

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości