Leczenie Celiakii

Jak sama nazwa wskazuje...

Moderator: Moderatorzy

Georg

Leczenie Celiakii

Post autor: Georg »

Mój syn 28 lat choruje na celiakię. Czy komusz jest znany ośrodek, lekarz, uzdrawiacz albo znachor, w kraju lub za granicą, który może tę chorobę wyleczyć. Zajmuję się parapsychologią, i tam będę szukał rozwiązania problemu.
Georg Kellmann
mendrina@o2.pl
Awatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz

Post autor: Patka »

Moja koleżanka korzystała z pomocy medycyny chińskiej oraz "znachorów" jednak sa oni wobec celiaki bezsilni - sami przyznali ze jej organizm ma szczeólne wymagania i trzeba go słuchac - tym samym utrzymując dietę :mrgreen:
Marcin
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: Marcin »

Też bym nie korzystał z "chińskiech" lekarzy bo w ich okolicach celiakia praktycznie nie występuje - dlatego nie sądzę żeby mieli jakieś doświadczenie w jej leczeniu.
Awatar użytkownika
anakon

Post autor: anakon »

Poza celiakia, ktora ma swoje prawa med. chinska w Pl ma zdecydowanie dostosowany do naszych warunkow repertuar leczenia, to moge zagwarantowac i zdecydowanie uwzgledniajacy nasz podly klimat.
Awatar użytkownika
Nastka
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Nastka »

W ramach tego wątku chciałabym zapytać, czy w jakimś kraju rozpoczęto badania nad lekiem na celiakię? Znaleźliście może coś na ten temat?
Awatar użytkownika
MariuszO
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: MariuszO »

Tak, pracują lekarze w Stanach i Niemczech na pewno, prawdopodobnie w innych krajach też.
Najwięcej wiem o niemieckich: prace trwają od kilku lat, jeżeli nie będzie jakiegoś przełomowego odkrycia to może za 10-15 lat będzie lek dostępny w sprzedaży. Już po testach i procesie dopuszczenia do sprzedaży.
Andrew
Nowicjusz
Nowicjusz

leczenie celiakii

Post autor: Andrew »

Jest taki test ImuPro300, wykonywany z krwi, jest to test uczuleniowy na 300 pokarmow, po jego zrobieniu jest pewna metoda wprowadzania pewnych skladnikow pokarmowych i eliminowania innych. Test w Polsce jest drogi i kosztuje prawie 2 tys. zl. Ponadto sa proby leczenia celiakii za pomoca probiotykow.
Awatar użytkownika
anakon

Post autor: anakon »

Z tego co juz bylo nie raz na tym forum lek na celiakie mialby polegac na neutralizacji glutenu(tzn jego drazniacego na jelito dzialania) w ukladzie pokarmowym i musialby byc przyjmowany caly czas, czyli raczej nie cos co wyleczy celiakie, tylko cos co pozwoli na bezkarne w miare(bo wszystkie leki maja swoje skutki uboczne) jedzenie czego sie chce. Niestety to chyba odlegla, jak Mariusz napisal, przyszlosc.
Andrew
Nowicjusz
Nowicjusz

celiakia - przypadki wyleczenia

Post autor: Andrew »

Ja osobiscie znam przypadki wyleczenia z celiakii metoda, o ktorej napisalem i to sa wiadomosci od lekarzy - profesorow z AM.
marcel234
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcel234 »

z
Ostatnio zmieniony pt 08 kwie, 2016 22:30 przez marcel234, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patka

marcel234 jesli nie nastąpi jakas rewolucja (bo narazie nawet przyczyna celiaki nie jest jednoznacznie określona) to moze mamy jeszcze szanse całe życie przed nami ;) ale mi jakoś celiakia nie przeszkadza (mogło byc gorzej) Tylko przydaloby sie żeby koszty diety były mniejsze :D
marcel234
Nowicjusz
Nowicjusz

z
Ostatnio zmieniony pt 08 kwie, 2016 22:29 przez marcel234, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patka

Oj chyba gorzej już nie będzie :wink:
marcel234
Nowicjusz
Nowicjusz

z
Ostatnio zmieniony pt 08 kwie, 2016 22:29 przez marcel234, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patka

Oj bez urazy ale to chyba Ty przesadzasz ja jestem niepoprawną optymistką :D A podkłady do pizzy są takie dobre :wink:
ODPOWIEDZ