SKŁADNIKI:
- opakowanie szpinaku mrożonego 450 g lub 2 opak. świeżego,
- 2 szklanki wody,
- 2 łyżki masła,
- przyprawa warzywna do smaku,
- 3-4 łyżki śmietany lub serek mascarpone, ( ja robię z serkiem wiejskim )
- czosnek główka,
WYKONANIE:
szpinak gotujemy na wodzie z masłem, zabielamy śmietaną lub mascarpone, doprawiamy do smaku przyprawą warzywną, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i gotowe
Jeśli chcemy kremową konsystencję, całość blendujemy
zupa krem szpinakowa
Moderator: Moderatorzy
zupa krem szpinakowa
Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem.
- xymi
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 263
- Rejestracja: ndz 11 sty, 2015 22:35
- Lokalizacja: Cieszyn/Katowice
Re: zupa krem szpinakowa
brzmi smacznie. Muszę wypróbować
Re: zupa krem szpinakowa
no i przygotowanie z gotowaniem trwa max 25 minut
Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem.
- xymi
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 263
- Rejestracja: ndz 11 sty, 2015 22:35
- Lokalizacja: Cieszyn/Katowice
Re: zupa krem szpinakowa
Zrobiłam z mrożonego szpinaku z dodatkiem serka wiejskiego. Przyprawiłam gałką muszkatałową. Pycha Na pewno zagości w moim codziennym menu
Re: zupa krem szpinakowa
No ja robię przeważnie co tydzień, a jak chce zmienić smak to zamieniam szpinak na brokuł, również pycha
Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem.
Re: zupa krem szpinakowa
Cieszę się, że smakowo!
Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem.
Re: zupa krem szpinakowa
ciekawy i szybki przepis uwielbiam szpinak na pewno spróbuje