Puchnące kurczaki ;-)
Moderator: Moderatorzy
Puchnące kurczaki ;-)
Może przepis znacie, może nie :-) mam go od koleżanki z pracy :-)
Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety (albo jeszcze bardziej) pokroic na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawami takimi jak lubimy, dosyć ostro, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. W naczyniu mieszamy 1 jajko + 1 łyżkę majonezu + 1 łyżkę mąki ziemniaczanej + przyprawy (są konieczne bo ciasto będzie mdłe). Moczymy w cieście mięso tak żeby było pokryte ze wszystkich stron i smażymy w dość dużej ilości tłuszczu.
A efekt na zdjęciu :mrgreen:
Filety z kurczaka rozbić jak na kotlety (albo jeszcze bardziej) pokroic na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawami takimi jak lubimy, dosyć ostro, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. W naczyniu mieszamy 1 jajko + 1 łyżkę majonezu + 1 łyżkę mąki ziemniaczanej + przyprawy (są konieczne bo ciasto będzie mdłe). Moczymy w cieście mięso tak żeby było pokryte ze wszystkich stron i smażymy w dość dużej ilości tłuszczu.
A efekt na zdjęciu :mrgreen:
Ostatnio zmieniony wt 12 paź, 2004 18:28 przez Agniesia, łącznie zmieniany 1 raz.
- little-angel
- Forumowicz
- Posty: 130
- Rejestracja: pn 26 gru, 2005 22:35
- Lokalizacja: Szczecin
- marta_kostencka
- Nowicjusz
- Posty: 6
- Rejestracja: pt 09 mar, 2007 20:21
- Lokalizacja: P-ń
Znam bardzi podobny przepis i wypróbowałam na kurczakach, ale opiera się on głównie na japońskiej potrawie tempurze.
Kurczaka też się zostawia w przyprawach najlepiej na noc, ale później panieruje się go w cieście jak na naleśniki - szklanka mąki ( najlepiej ryżowej ), jajko, przyprawy i 300 mlwoda gazowana. Tą panierkę 3ba dobrze schłodzić i w takiej zimnej moczyć mięso, rybę, warzywa- co Wam się podoba, i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z sosem słodko kwaśnym, sojowym lub chili mniam
Kurczaka też się zostawia w przyprawach najlepiej na noc, ale później panieruje się go w cieście jak na naleśniki - szklanka mąki ( najlepiej ryżowej ), jajko, przyprawy i 300 mlwoda gazowana. Tą panierkę 3ba dobrze schłodzić i w takiej zimnej moczyć mięso, rybę, warzywa- co Wam się podoba, i smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać z sosem słodko kwaśnym, sojowym lub chili mniam