Jajeczna papryka.

Wszystko co zielone, kolorowe i fajnie doprawione - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
anutek69
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 70
Rejestracja: ndz 12 lut, 2012 21:27
Lokalizacja: Warszawa

Jajeczna papryka.

Post autor: anutek69 »

"Jajeczna papryka" jest bajecznie prosta w wykonaniu. Danie to można zaserwować na kolację lub śniadanko podając z kromką chlebka bezglutenowego.

Składniki:

- 2 jaja
- 1 duża czerwona papryka
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- popping z amarantusa

Wykonanie:

Paprykę myjemy, osuszamy. Przecinamy wzdłuż, odrzucamy nasionka i zielony ogonek. układamy paprykę "na plecach" na talerzu- jeśli obróbka termiczna będzie odbywała się w kuchence mikrofalowej lub na blaszce, którą później wsuniemy do rozgrzanego piekarnika. W każdą połówkę papryki wbijamy wbijamy całe jajko, oprószamy szczyptą soli i pieprzu, oraz przystrajamy cienkimi plasterkami czosnku. Wkładamy talerz z papryką do kuchenki mikrofalowej na 5 minut lub do rozgrzanego piekarnika aż do momentu ścięcia się jajek. :)
Dieta BG od 09.02.2012r.
Obrazek
Monisiaczka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 135
Rejestracja: ndz 19 wrz, 2010 09:26
Lokalizacja: Nowy Sącz

Post autor: Monisiaczka »

A co z poppingiem z amarantusa?
anutek69
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 70
Rejestracja: ndz 12 lut, 2012 21:27
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: anutek69 »

Hm, nie rozumiem Twojego pytania :)
Dieta BG od 09.02.2012r.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1431
Rejestracja: czw 15 gru, 2005 20:36
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Sheep »

w przepisie nie jest podane, kiedy ani jak się popping dodaje, chociaż jest wymieniony w składnikach <:>>
Obrazek
Awatar użytkownika
Mazona
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 99
Rejestracja: śr 05 wrz, 2012 21:17
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Mazona »

Anutek - czy trzeba w piekarniku to robić? Jak myślisz, na patelni można by?
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
ODPOWIEDZ