bułeczki twarogowe
Moderator: Moderatorzy
Re: bułeczki twarogowe
Paulina gratuluję odwagi, jako że pierwsza - nie będziesz oceniana przez jurorów czekam cierpliwie ze śliną na wodzy
Re: bułeczki twarogowe
Chyba troszkę za mocno "przyrumieniłam" jako że lubię zdjęcia to wstawiam, jak wyszły, bo w sumie nie wiem, jak powinny, może ktoś zweryfikuje w smaku bardzo dobre - sprawdzone w wersji z twarogiem z rzodkiewką oraz szynką z pomidorem i może zostawię na jutro dalsze kombinacje smakowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: bułeczki twarogowe
MISTRZ!!!!! o matulu, 23:18 a tu takie cuda.
Paulina, genialne, wielkie dzięki za podzielenie się niewątpliwym dziełem
Paulina, genialne, wielkie dzięki za podzielenie się niewątpliwym dziełem
Re: bułeczki twarogowe
Ojj nie słodź tak, bo będę częściej coś wrzucać i zaśmiecać forum już za dużo mam zdjęć jedzenia
Re: bułeczki twarogowe
Kochana, o to właśnie chodzi. wrzucaj wszystko, inspiruj, łam stereotypy że bezglutenowe wypieki to pożoga, i motywuj !!
Re: bułeczki twarogowe
Jaka maka procz gryczanej bedzie sie nadawac?
Nie dorobilam sie jeszcze mlynka do mielenia...
Nie dorobilam sie jeszcze mlynka do mielenia...
Re: bułeczki twarogowe
A mi... nie wyszly zamiast maki gryczanej dalam mieszanke chlebowa bezglutenu...
Poczatkowo pieklam bez termoobiegu, z grzaniem od spodu, ale po 20 minutach buleczki byl od spodu podpieczone, a z gory surowe...
Po 20 mnutach zmienilam na termoobieg i 170 stopni... wierzch suchar, srodek niedopieczony. Na termoobiegu pieklam jeszcze z 20 minut... zrazilam sie...
Ta maka gryczana jest tu kluczowa?
Poczatkowo pieklam bez termoobiegu, z grzaniem od spodu, ale po 20 minutach buleczki byl od spodu podpieczone, a z gory surowe...
Po 20 mnutach zmienilam na termoobieg i 170 stopni... wierzch suchar, srodek niedopieczony. Na termoobiegu pieklam jeszcze z 20 minut... zrazilam sie...
Ta maka gryczana jest tu kluczowa?
Re: bułeczki twarogowe
Sandyy, nie eksperymentowałam jeszcze z innymi mąkami, ale dziwię się, że z gotowego mixu do chleba nie wyszło. Jednak sama dałaś sobie odpowiedź, co było raczej nie tak- nierównomierne pieczenie, zapewne to Ja nie korzystam z termoobiegu, włączam nagrzewanie na górę i dół A mąkę gryczaną można kupić gotową ( z Glutenexu ok. 7zł/0,5kg), chociaż taki młynek warto mieć w kuchni
Re: bułeczki twarogowe
Ooo bo patrzylam w ofery balvitenu i bezglutenu i nie bylo...
Ja na glutenowych przepisach tylko termoobiegu uzywalam, przyzwyczajenia zostaly
Sprobuje z oryginalnym skladem zrobic jeszcze raz (choc nie od razu, bo poki co jest foch)
Co mnie dziwi, strasznie zbite wyszly te buly...
Ja na glutenowych przepisach tylko termoobiegu uzywalam, przyzwyczajenia zostaly
Sprobuje z oryginalnym skladem zrobic jeszcze raz (choc nie od razu, bo poki co jest foch)
Co mnie dziwi, strasznie zbite wyszly te buly...
Re: bułeczki twarogowe
Używałem tylko mąki wieloziarnistej i wyszły ok.
Ostatnio zmieniony czw 11 wrz, 2014 11:53 przez kaczmi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: bułeczki twarogowe
Ja używam tyko termoobiegu, bo u mnie coś grzanie góra-dół szwankuje i wychodzi mi z reguły dobrze. Nie martw się, na początku nic kompletnie mi nie wychodziło. Byłam załamana i na jakiś czas zrezygnowałam z pieczenia. Później się przełamałam i powoli zaczęłam od początku z różnym skutkiem. Do tej pory nie zawsze wszystko mi wychodzisandyy pisze:Ja na glutenowych przepisach tylko termoobiegu uzywalam, przyzwyczajenia zostaly
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: bułeczki twarogowe
Moja ginekolozka, tez celiaczka na moj tekst, ze nie wyszlo powiedziala o swoich lanych kluskach, ktorych nawet pies nie chcial tknac a pokroic nawet nozem sie nie dalo
Sprobuje nastepnym razem tylko termoobieg
Sprobuje nastepnym razem tylko termoobieg
-
- Nowicjusz
- Posty: 4
- Rejestracja: wt 14 paź, 2014 11:37
Re: bułeczki twarogowe
Witam :-) Właśnie wypróbowałam przepis na bułeczki. Wyszły dziwnie nieregularne, ale smaczne i dobrze wyrośnięte. Dzięki wielkie za przepis