Będę baardzoo wdzięczna.....
Pozdrawiam
![n :)](./images/smilies/001.gif)
Moderator: Moderatorzy
spróbowałam według tego przepisu... chciałam zrobić z połowy porcji, ale chyba kiepsko u mnie z matematyką. Dodałam chyba za mało mąki, bo nie mogłam ulepić pączka!!!!!!!! Postanowiłam pójść za radą Mojej Kochanej Mamusi i zrobiłam tzw."donaty" pączki bez nadzienia , kładzone na rozgrzanym tłuszczu. Wyszły naprawdę świetne!!!!! moja Taszka stwierdziła,że nawet lepsze, bo bez marmoladyJoanna pisze:Udało się!!!Znalazłam przepis na pączki i wyszły bardzo dobre, szczególnie jeszcze ciepłe
Podaję przepis:
0,5 kg mąki bezglutenowej Glutenexu, 3 żółtka, 3 łyżki cukru, 3 dkg drożdży, łyżka masła, 1,5 szkl. mleka, płaska łyżeczka soli, otarta skórka z cytryny. Na nadzienie szklanka powideł śliwkowych z kilkoma kroplami olejku rumowego albo z różą albo jeszcze cos innego wg własnego uznania.
Z 0,25 kg mąki wyszlo mi ok. 14 pączków (robiłam nieduże)