20 dag mąki, 0,5 kostki margaryny, 2 serki topione (o osrtym smaku), sól, papryka, kminek, białko.
Mąkę margarynę i serki siekamy nożem nie zrażając się tym, że na początku nie jest to łatwe. Dodajemy sól i przyprawy. Szybko zagniatamy ciasto i na godzinę odstawiamy do lodówki. Rozwałkujemy na grubość 3-4 ml i kroimy wąskie paski o długości ok. 10 cm. Skręcamy w spiralki i smarujemy białkiem. Z piekarnika wyjmujemy gdy są przyrumienione i zaczyna pachnieć w kuchni. 8)
Spiralki serowe
Moderator: Moderatorzy
Spiralki serowe
Zależy jakich ciastek. Ogólnie są kruche i pyszne ( ocena dzieci i męża). Synowi zrobiłam bez kminku i takie dałam mężowi do spróbowania - stwierdził, że jeszcze kminek do tego i piwo do ręki to będzie suuuper. Jedyna niedogodność to pracochłonność, ale co się nie robi dla dziecka. 8)
Spiralki serowe
Bez kminku też są dobre. 8)