Polewa do ciasta
Składniki:
1/2 kostki margaryny /ja biorę masło roślinne/
4 łyżki cukru
2 łyżki kakao /używam Wedla/
1 łyżka wody , lub mleka
Rozmieszać w garczku / kubku na gorąco , nie musi się zagotować .
Robi się łatwo i szybko POLECAM
POLEWA do CIASTA
Moderator: Moderatorzy
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy
Ja znalazłam taki sposób, że do ugotowanej polewy czekoladowej (1,5 łyżki kakao+pół szklanki cukru+łyżka masła+ 3-4 łyżki wody) dodaję pół tabliczki czekolady Goplany - gorzkiej lub mlecznej. Tylko po dodaniu czekolady trzeba podgrzewać polewę na malutkim ogniu, żeby nie przypalić. Wychodzi gęsta, aksamitna, pięknie zastyga na cieście.