Ciasto: biszkopt
Nadzienie:
Puszka ananasów
2 torebki budyniu waniliowego
500 ml soku ananasowego
500 g serka na sernik naturalnego
cukier waniliowy
3 łyżeczki żelatyny
gotowa polewa czekoladowa bądź tabliczkę czekolady i kilka łyżek mleka
Lekkie ciasto przełożone ananasem
4.Wystudzony biszkopt przekroić na pół i skropić sokiem ananasowym.
5.Ananasy osączyć z zalewy (zalewę zachować) pokroić na małe kawałki i poukładać na dolnej części biszkopta.
6.Budynie rozprowadzić w zalewie z ananasów.Sok ananasowy zagotować w małym rondelku i wlac do niego masę budyniową,zamieszać energicznie,zagotować.Gorący budyń wyłozyć na biszkopt z ananasami i przykryć drugą częścią biszkopta.Odstawić do wystygnięcia.
7.Serek naturalny z cukrem waniliowym utrzeć mikserem na puszystą masę.Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody i wlać do serka,jeszcze przez chwilę ucierać po czym wyłożyć na wierzch biszkoptu.Wstawić do lodówki na pół godziny.
8.Czekoladę rozpuścić z mlekiem w rondelku.Mieszać w gdy troszkę przestygnie oblać nią ciasto.Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce.
Ciasto ananasowe
Moderator: Moderatorzy
Ciasto ananasowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mama 26-letniej Moniki,córka chora praktycznie od urodzenia.Zdiagnozowana celiakia 2004 r.wrzesień/październik.12 lat zabiegów o zdrowie dziecka...
Ananas jest moim zdaniem bardzo niedocenianym owocem w Polsce. Chyba zdecyduję się dziś na kuchenne szaleństwo i zrobię ananasa z sorbetem pomarańczowo-cytrynowym
Moderator: (link wycięty, prosimy podawać przepisy w postach, nie lansować swojego bloga, w którym są przepisy zawierające gluten)
Moderator: (link wycięty, prosimy podawać przepisy w postach, nie lansować swojego bloga, w którym są przepisy zawierające gluten)
Ostatnio zmieniony wt 05 mar, 2013 14:12 przez takazdrowa, łącznie zmieniany 1 raz.