Na blogu macie cały przepis xxx
http://bezglutenuprzepisy24.blogspot.co ... cukru.html
Baton śniadaniowy bez cukru rafinowanego, glutenu i nabiału
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 4
- Rejestracja: śr 22 lut, 2017 21:04
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3797
- Rejestracja: wt 29 paź, 2013 06:56
- Lokalizacja: Polska
Re: Baton śniadaniowy bez cukru rafinowanego, glutenu i nabi
Wstawiamy przepis i pod przepisem link do bloga
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
-
- Nowicjusz
- Posty: 4
- Rejestracja: śr 22 lut, 2017 21:04
Re: Baton śniadaniowy bez cukru rafinowanego, glutenu i nabi
Przepraszam xxx
Składniki:
200g orzechów jakich chcecie, siemienia lnianego, bakalii i co tylko Wam podsuwa wasza wyobraźnia
100 g bezglutenowych płatków owsianych / jeżeli źle tolerujecie płatki owsiane to zastąpcie je pestkami dyni,nasionami słonecznika, orzechami itp
15 daktyli
1 łyżka miodu/ syropu klonowego/ syropu z agawy itp
olejek rumowy 2 kropelki
Wykonanie:
Z daktyli wyciągamy pestki i zalewamy je wrzątkiem , zostawiamy do namoczenia i zmięknięcia na 30 min
Orzech, bakalie siekamy ( ja lubię swoje zostawić w trochę większych kawałkach) dodajemy nasiona ,siemię lniane , płatki owsiane i wszystko mieszamy w misce.
Daktyle blendujemy , dodajemy do nich łyżkę miodu i olejek rumowy
Mieszankę Orzechowo -bakaliową zalewamy zblendowanymi daktylami i energicznie mieszamy aż składniki się połącza
Foremkę na chleb wyścielamy papierem do pieczenia i wykładamy do niej nasza masę
Wszystko dobrze ugniatamy łyżką
Foremkę wstawiamy do lodówki na noc
Delikatnie wyciągamy z foremki papier do pieczenia i dzielimy naszą mieszankę na 6 batonów
http://bezglutenuprzepisy24.blogspot.co ... cukru.html
Składniki:
200g orzechów jakich chcecie, siemienia lnianego, bakalii i co tylko Wam podsuwa wasza wyobraźnia
100 g bezglutenowych płatków owsianych / jeżeli źle tolerujecie płatki owsiane to zastąpcie je pestkami dyni,nasionami słonecznika, orzechami itp
15 daktyli
1 łyżka miodu/ syropu klonowego/ syropu z agawy itp
olejek rumowy 2 kropelki
Wykonanie:
Z daktyli wyciągamy pestki i zalewamy je wrzątkiem , zostawiamy do namoczenia i zmięknięcia na 30 min
Orzech, bakalie siekamy ( ja lubię swoje zostawić w trochę większych kawałkach) dodajemy nasiona ,siemię lniane , płatki owsiane i wszystko mieszamy w misce.
Daktyle blendujemy , dodajemy do nich łyżkę miodu i olejek rumowy
Mieszankę Orzechowo -bakaliową zalewamy zblendowanymi daktylami i energicznie mieszamy aż składniki się połącza
Foremkę na chleb wyścielamy papierem do pieczenia i wykładamy do niej nasza masę
Wszystko dobrze ugniatamy łyżką
Foremkę wstawiamy do lodówki na noc
Delikatnie wyciągamy z foremki papier do pieczenia i dzielimy naszą mieszankę na 6 batonów
http://bezglutenuprzepisy24.blogspot.co ... cukru.html