Super makaron ryżowy :)
Moderator: Moderatorzy
Super makaron ryżowy :)
Ja nie przepadam za makaronami z maki bezglutenowej ale zastapiłam je śwetnym makaronem ryżowym ze sklepu z żywnościa orienatlną do tego za 500 gramowe opakowanie płace 4,70 co jest super rozsądną ceną smakuje swietnie zarówno ze spagetti jaki do zup tylko go łamie są 3 dostepne sa trzy rodzaje grubości nitki i 2 rodzaje wstążki
To jest świetna sprrawa a nie widziąłm żeby na forum Ktoś cos o nim pisał? Az nie chce mi się wierzyć że nie jest znany.
pozdrawiam
To jest świetna sprrawa a nie widziąłm żeby na forum Ktoś cos o nim pisał? Az nie chce mi się wierzyć że nie jest znany.
pozdrawiam
- Beata Bylina
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 214
- Rejestracja: wt 31 sie, 2004 14:42
- Lokalizacja: Rybnik
Makaron ryżowy jest doskonale znany,ale tak oczywisty,że nigdy nie przyszło mi na myśl o nim pisać.Latwo dostępny w wielu krajach[m.in.w Austrii,Niemczech].
Nie lubię nitek!Kupuję wstążki-te grubsze.
Wszystkie makarony bezglutenowe kupuję pyszne[lepsze od pszenicznych].Jeszcze nikt z gości bywającychu mnie na obiedzie nie zauważył,że są gorsze.
Pozdrawiam Beata
Nie lubię nitek!Kupuję wstążki-te grubsze.
Wszystkie makarony bezglutenowe kupuję pyszne[lepsze od pszenicznych].Jeszcze nikt z gości bywającychu mnie na obiedzie nie zauważył,że są gorsze.
Pozdrawiam Beata
- Kasia-mama
- Forumowicz
- Posty: 132
- Rejestracja: sob 17 sty, 2004 17:20
- Lokalizacja: Kraków
Makaron ryżowy produkowany przez TaoTao jest super. Wkłada się go do wrzątku na 5 minut(!) i gotowe. Normalnie gorący kubek, pardon:garnek :mrgreen: świetny jest z sosami z łowicza - spaghetti, słodko-kwaśnym, chińskim. I świetna alternatywa dla ryżu.
Ciekawa jestem, czy jest jeszcze na rynku taki makaron w kształcie muszelek, biały (wygladał, jak prawdziwe muszelki ), też był świetny, ale ostatnio jakoś go nie widzę... :frown: Pyyychaaa!!!
Ciekawa jestem, czy jest jeszcze na rynku taki makaron w kształcie muszelek, biały (wygladał, jak prawdziwe muszelki ), też był świetny, ale ostatnio jakoś go nie widzę... :frown: Pyyychaaa!!!
Glutenowym skrytomieszaczom mówimy NIE!
- MariuszO
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 236
- Rejestracja: ndz 04 sty, 2004 17:55
- Lokalizacja: obywatel świata
Witam, wiem że zabrzmi to jako kryptoreklama ale chciałbym przypomnieć, że w naszym sklepie możecie kupic makarony ryżowe GLUTANO. W obecnej chwili jest Maccaroni - rurki, Fetuccini - grube wstążki, i prawdopodobnie jedyna w Polsce bezglutenowa lazania. Piszę to dlatego, że ludzie często zadają mi pytania nie spawdziwszy wpierw zawartości sklepu lub forum.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Re: Super makaron ryżowy :)
Hej.
A co wiecie o tym makaronie ?: http://www.bdsklep.pl/tao-tao-250g-maka ... 3267#tab_1
Jest bezpieczny? Jadł już może ktoś ?
A co wiecie o tym makaronie ?: http://www.bdsklep.pl/tao-tao-250g-maka ... 3267#tab_1
Jest bezpieczny? Jadł już może ktoś ?
- uniaczek
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 507
- Rejestracja: sob 19 sty, 2013 17:25
- Lokalizacja: Gniezno
Re: Super makaron ryżowy :)
Nie ten konkretnie, ale TaoTao cienkie i szersze wstążki kupuje i jadam. Te które kupowałam zawsze miały napis, że są bg. Wygodne są jak się spieszy - wrzucasz na wrzątek, podgrzewasz sos i jedzonko gotowe. Najlepiej mi smakują z gulaszem, sosami zaciąganymi mąką ziemniaczaną ( na sposób azjatycki)
Re: Super makaron ryżowy :)
Ja tez kupuję ryżowe makarony tao tao i nigdy nie miałam z nimi problemów
Re: Super makaron ryżowy :)
uwielbiam makarony Tao Tao, ryżowy z tapioką i właśnie ten powyżej. polecam!
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 351
- Rejestracja: sob 23 kwie, 2011 09:27
- Lokalizacja: W-wa Ursynów
Re: Super makaron ryżowy :)
Kupuję czasem kluski ryżowe mrożone w delikatesach orientalnych. Mają kształt płatka, hm... płaskiej muszelki, są nieco grubsze, niż makaron, wielkość jakby pięciozłotówkę zagiąć nieco i zamrozić.
Do sosów, do zup, z jarzynami, z mięsem, z czym kto chce.
Można też zrobić makaron ryżowy samodzielnie.
Mąką ryżowa z wodą, rozmieszać, wylać ceną warstwę na żaroodporny kanciasty półmisek, wstawić do garnka do gotowania na parze aż się ciasto zetnie, wyjąć na talerz, pokroić w paski
Np.
- http://www.youtube.com/watch?v=9VLRGlko4Dg
Do sosów, do zup, z jarzynami, z mięsem, z czym kto chce.
Można też zrobić makaron ryżowy samodzielnie.
Mąką ryżowa z wodą, rozmieszać, wylać ceną warstwę na żaroodporny kanciasty półmisek, wstawić do garnka do gotowania na parze aż się ciasto zetnie, wyjąć na talerz, pokroić w paski
Np.
- http://www.youtube.com/watch?v=9VLRGlko4Dg
Nietolerancja? Jasne, nazywa się Hashimoto...