RYŻ Z PARÓWKAMI I PIECZARKAMI
2 torebki ryżu
puszka kukurydzy
60 dag pieczarek
4 grube parówki (bezglutenowe, np. Złoty Indyk firmy Indykpol)
30-40 dag żółtego sera
cebula
duża papryka
sól, pieprz, olej
Smażymy parówki pokrojone w paski lub grubszą kostkę, dodajemy pokrojone w dowolny sposób pieczarki i dalej smażymy. Na koniec smażenia dodajemy posiekaną cebulkę. Gdy wszystko się lekko zarumieni, dodajemy ugotowany ryż, kukurydzę, paprykę pokrojoną w kostkę oraz pokrojony żółty ser. Wszystko razem smażąc doprawiamy solą i pieprzem.
Ryż z parówkami i pieczarkami
Moderator: Moderatorzy
- Tomkus
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 615
- Rejestracja: pn 08 gru, 2008 12:38
- Lokalizacja: Małopolska
Tak, tak, są bezglutenowe, ale nie dla mnie; te dobrodziejstwa są zaprawione pieprzem, a jego nie mogę - nie dla każdego wszystko. Co kto może lub nie, to już sprawa indywidualna.
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?
/Paul Verlaine/