350 g spagetti bezglutenowego
2 ł oliwy z oliwek
1 zabek caosnku, drobno posiekany
115 g wedzonego lososia, pocietego w paski
55 g rukoli
sól, pieprz
1/2 cytryny
Zagotowac lekko osolona wode, wrzucic spagetti - gotowac wg zalecen.
W miedzyczasie rozgrzej oliwe w duzej patelni lub garnku z grubym dnem. Smaz czosnek ok. minute na malym ogniu, stale mieszajac (tak aby sie nie zbrazowil!). Dodaj lososia i rukole. Dopraw sola i pieprzem i podsmazaj minute lub dwie ciagle mieszajac.
Odsaczony makaron naloz na talerz, poloz lososia i rukole, delikatnie wymieszaj...
Proste, szybkie danie. Niesamowicie sycace i smakujace zaskakujaco swietnie ! Raz uzylam szpiank zamiast rukoli - tez bylo fajnie....
SPAGETTI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I RUKOLĄ
Moderator: Moderatorzy