WRIGLEY (gumy Orbit)
Moderator: Moderatorzy
WRIGLEY (gumy Orbit)
Dzisiaj dostałem właśnie wiadomość od firmy WRIGLEY która produkuje dobrze nam znane gumy Orbit Z wiadomości wynika ze gumy są BEZGLUTENOWE !!!! a więc ... zapraszam do żucia
//zm. przez Rafał_tata
literówka w tytule + w innych miejscach
//zm. przez Rafał_tata
literówka w tytule + w innych miejscach
Ostatnio zmieniony pt 06 lip, 2007 23:23 przez przemq19, łącznie zmieniany 3 razy.
Ja ostatnio zaczęłam interesowac się ich gumami, bo moja córcia dostała od dentysty Orbitka.
Dziś dostałam takie informacje z f-my Wrigleys:
Szanowna Pani,
Dziękujemy za Pani wiadomość e-mail i zainteresowanie naszymi produktami.
Niniejszym informujemy, iż nasze produkty są oznakowane zgodnie z dyrektywą UE w sprawie etykietowania (2000/13/WE), która wymaga wskazywania składników zawierających gluten na liście składników. W przypadku produktów, które nie mają wskazanego glutenu na liście składników, potencjalny poziom glutenu w produkcie gotowym nie przekracza 100 mg/kg (“produkt o bardzo niskiej zawartości glutenu” zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) Nr 41/2009).
Zalecamy wrażliwym na konkretne składniki konsumentom konsultowanie się z ich lekarzem, aby sprawdzić czy nasz produkt jest dla nich odpowiedni.
Z poważaniem,
Marta Florkowska
Internal Communication Specialist
(Specjalista ds. Komunikacji Wewnętrznej)
Wrigley Poland Sp. z o. o.
ul. Obodrzycka 69 • Poznań 61-249
Tel. +48 61 8744 355 • Fax +48 61 8744 601
Email: marta.florkowska@wrigley.com
Dziś dostałam takie informacje z f-my Wrigleys:
Szanowna Pani,
Dziękujemy za Pani wiadomość e-mail i zainteresowanie naszymi produktami.
Niniejszym informujemy, iż nasze produkty są oznakowane zgodnie z dyrektywą UE w sprawie etykietowania (2000/13/WE), która wymaga wskazywania składników zawierających gluten na liście składników. W przypadku produktów, które nie mają wskazanego glutenu na liście składników, potencjalny poziom glutenu w produkcie gotowym nie przekracza 100 mg/kg (“produkt o bardzo niskiej zawartości glutenu” zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) Nr 41/2009).
Zalecamy wrażliwym na konkretne składniki konsumentom konsultowanie się z ich lekarzem, aby sprawdzić czy nasz produkt jest dla nich odpowiedni.
Z poważaniem,
Marta Florkowska
Internal Communication Specialist
(Specjalista ds. Komunikacji Wewnętrznej)
Wrigley Poland Sp. z o. o.
ul. Obodrzycka 69 • Poznań 61-249
Tel. +48 61 8744 355 • Fax +48 61 8744 601
Email: marta.florkowska@wrigley.com
-
- Forumowicz
- Posty: 187
- Rejestracja: pt 13 lis, 2009 12:19
- Lokalizacja: łódź
Witam wszystkich, napisałam do Wrigley Poland Sp. z o.o. czy mozna spozywać dobrze nam znane gumy orbitki, oto co odpisali:
Bardzo dziękuję za kontakt z nami. Na dzień dzisiejszy nasze produkty nie wymagają znakowania o zawartości glutenu, ale nie są to produkty bezglutenowe. Dlatego z przykrością informuję, że żaden z dystrybuowanych przez nas produktów nie jest bezpieczny dla osób chorych na celiakię lub uczulonych na gluten.
wielka szkoda. posiada ktos inne informacje????
Bardzo dziękuję za kontakt z nami. Na dzień dzisiejszy nasze produkty nie wymagają znakowania o zawartości glutenu, ale nie są to produkty bezglutenowe. Dlatego z przykrością informuję, że żaden z dystrybuowanych przez nas produktów nie jest bezpieczny dla osób chorych na celiakię lub uczulonych na gluten.
wielka szkoda. posiada ktos inne informacje????
Coś dziwna ta odpowiedź. O ile pamiętam ze składu, to nic tam niebezpiecznego nie było, więc spokojnie całe życie żułam te gumy i nic mi nie było (wiem, że to nędzny argument, ale mam wysoki stopień reakcji). Chodzi mi o to, że dlaczego ich produkty mają nie zawierać informacji o ewentualnej zawartości glutenu w składzie, skoro wszystkie produkty powinny?
-
- Forumowicz
- Posty: 187
- Rejestracja: pt 13 lis, 2009 12:19
- Lokalizacja: łódź
odpowiedz,k tórą dostałam tydzień temu
.......
Pani Katarzyno,
Bardzo dziękuję za kontakt z nami. Na dzień dzisiejszy nasze produkty nie wymagają znakowania o zawartości glutenu, ale nie są to produkty bezglutenowe. Dlatego z przykrością informuję, że żaden z dystrybuowanych przez nas produktów nie jest bezpieczny dla osób chorych na celiakię lub uczulonych na gluten.
pozdrawiam
Katarzyna Różycka
Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
(Customer Service Specialist)
Wrigley Poland Sp. z o.o.
ul. Obodrzycka 69
61-249 Poznań
.......
Pani Katarzyno,
Bardzo dziękuję za kontakt z nami. Na dzień dzisiejszy nasze produkty nie wymagają znakowania o zawartości glutenu, ale nie są to produkty bezglutenowe. Dlatego z przykrością informuję, że żaden z dystrybuowanych przez nas produktów nie jest bezpieczny dla osób chorych na celiakię lub uczulonych na gluten.
pozdrawiam
Katarzyna Różycka
Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
(Customer Service Specialist)
Wrigley Poland Sp. z o.o.
ul. Obodrzycka 69
61-249 Poznań
-
- Forumowicz
- Posty: 187
- Rejestracja: pt 13 lis, 2009 12:19
- Lokalizacja: łódź
Dostałem takiego lakonicznego e-maile od firmy Orbit:
Panie Adrianie,
Nasze produkty są oznakowane zgodnie z dyrektywą UE w sprawie
etykietowania (2000/13/WE), która wymaga wskazywania składników
zawierających gluten na liście składników. Zgodnie z Rozporządzeniem
Komisji (WE) Nr 41/2009 w przypadku produktów, które nie mają wskazanego
glutenu na liście składników, w tym także naszych produktów,
potencjalny poziom glutenu w produkcie gotowym nie przekracza 100 mg/kg
(“produkt o bardzo niskiej zawartości glutenu”). Jednak nie gwarantuje
to nieobecności minimalnych ilości glutenu i jednocześnie nie spełnia
unijnej definicji „bezglutenowy” i dlatego zalecamy wrażliwym na
gluten konsumentom konsultowanie się z ich lekarzem przed spożyciem
naszych produktów.
pozdrawiam
Katarzyna Różycka
Panie Adrianie,
Nasze produkty są oznakowane zgodnie z dyrektywą UE w sprawie
etykietowania (2000/13/WE), która wymaga wskazywania składników
zawierających gluten na liście składników. Zgodnie z Rozporządzeniem
Komisji (WE) Nr 41/2009 w przypadku produktów, które nie mają wskazanego
glutenu na liście składników, w tym także naszych produktów,
potencjalny poziom glutenu w produkcie gotowym nie przekracza 100 mg/kg
(“produkt o bardzo niskiej zawartości glutenu”). Jednak nie gwarantuje
to nieobecności minimalnych ilości glutenu i jednocześnie nie spełnia
unijnej definicji „bezglutenowy” i dlatego zalecamy wrażliwym na
gluten konsumentom konsultowanie się z ich lekarzem przed spożyciem
naszych produktów.
pozdrawiam
Katarzyna Różycka