Wysłałam maila do firmy Devaldano z pytaniem. Czy używacie ich wyrobów? Poniżej odpowiedź:
"Droga Pani Anno,
Na wstępie chcieliśmy bardzo podziękować, iż zdecydowała się Pani z nami skontaktować. Kontakt z Naszymi Klientami pozwala nam udoskonalać nasze produkty, tak aby spełniały one właśnie Państwa oczekiwania. Przepraszam również za opóźnienie w odpowiedzi.
Poniżej odpowiedź naszego działu jakości:
„W zakładzie używamy do produkcji innego asortymentu bułki tartej, która zawiera gluten. Możliwość wystąpienia śladowej ilości glutenu w żurawinie jest jednak znikoma w związku z tym iż podejmujemy odpowiednie działania zapobiegawcze m.in. kolejność produkcji, mycie i dezynfekcja linii, szkolenia pracowników. Produkcja wyrobu z glutenem odbywa się bardzo rzadko, co tym bardziej wyklucza możliwość zanieczyszczenia żurawiny. Naszym zdaniem może Pani spożywać nasz produkt bezpiecznie. „
Przygotowała:
Anna Korus
Z wyrazami szacunku
Filip Bierbasz
Dział Pomocy „DlaCiebie: Devaldano"
Devaldano
Moderator: Moderatorzy