Marks&Spencer

Jeżeli znalazłeś nowego producenta, dowiedzialeś się czegoś nowego o nim - podziel się tą informacją.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8222
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Post autor: Leeloo »

Anula80, uważam, że skład bardzo fajny, ten maniok na 3 miejscu no i w końcu ślad gryki :) cena bardzo w porządku

jakim to trzeba być życiowym pechowcem, żeby być uczulonym na ziemniaki i kukurydzę :P :okulary:

ale generalnie- brałabym :)
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1229
Rejestracja: pn 06 gru, 2010 15:39
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Ola_la »

Ta mąka jest bardzo dobra, a co najważniejsze - nie zawiera żadnych "ulepszaczy" ani "wzmacniaczy", tylko same zwyczajne i naturalne składniki.
Od dawna jej używam.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3643
Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Post autor: Anula80 »

Ale dodajesz do niej jakąś gumę? Guar albo ksantanową? Czy może ma ją w składzie? Bo jak nie ma, to się wszystko będzie rozwalać
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1229
Rejestracja: pn 06 gru, 2010 15:39
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Ola_la »

Nigdy nie dodaję żadnych z wymienionych dodatków, nie mam ich w domu, nie potrzebuję. Nic mi się nie rozwala, choć mąka nie ma w/w w składzie - jak pisałam.
To mit, że MUSI być "jakiś" dodatek w mące.
Tak jak ten, że w cieście MUSI być proszek do pieczenia, a w zupie kostka rosołowa, albo PRZYNAJMNIEJ vegeta, bo bez tego się nie uda...
Ta mąka ma w składzie skrobię, która działa jak lepiszcze.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3643
Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Post autor: Anula80 »

Ola_la pisze:Ta mąka ma w składzie skrobię, która działa jak lepiszcze.
Każda skrobia ma takie działanie? Myślałam, że odrobina gumy jest niezbędna do tego, żeby się skleiło. Te gotowe mieszanki prawie zawsze ją mają w składzie. A ja już mam dość tych gotowców, szczególnie ze skrobią pszenną. Cóż, ciągle się czegoś nowego dowiaduję. Już miałam kupować gumę, ale w tej sytuacji rezygnuję
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1229
Rejestracja: pn 06 gru, 2010 15:39
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Ola_la »

Anula80 pisze:Każda skrobia ma takie działanie? Myślałam, że odrobina gumy jest niezbędna do tego, żeby się skleiło.
Nie mogę powiedzieć, że trzyma się tak, jak ciasto pszenne - ale jak robię z niej ciasto albo chleb, to nie jem okruszków :)
A i tak jest tylko częścią mąki, jakiej używam, bo bazą wszystkich moich wypieków jest kasza gryczana+jaglana zmielona własnoręcznie na mąkę. Bez żadnej gumy :).
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
M
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 87
Rejestracja: pt 15 maja, 2009 13:04
Lokalizacja: Wrocław

Re: Marks&Spencer

Post autor: M »

Znowu jest promocja na mąkę bezglutenową w M&S - cena 8,79 Arkady Wrocławskie :D Niestety jak byłam kupiłam ostatnie 2 kg mąki (w środę), ale jest nadzieja że będzie dostawa i to może jeszcze dzisiaj w piątek.
Mama Ani zdiagnozowanej w 2008r.
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3643
Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Re: Marks&Spencer

Post autor: Anula80 »

Ostatnio koleżanka kupiła mi mąkę Marcs&Spencer i bardzo się zdziwiłam, bo ma inny skład. Teraz zawiera mąkę ryżową, skrobię ziemniaczaną i mąkę kukurydzianą. Nic specjalnego jak dla mnie.
Czy zmienił się skład, czy rozszerzyli ofertę i to jakaś inna mąka?
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Magda79
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 527
Rejestracja: pn 17 cze, 2013 15:12

Re: Marks&Spencer

Post autor: Magda79 »

Anula ja używam takiej
Obrazek
w składzie - mąki z ryżu, ziemniaków, manioku, kukurydzy i gryki
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 3643
Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Re: Marks&Spencer

Post autor: Anula80 »

Ja mam w nowym opakowaniu i skład jest gorszy już :/
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Magda79
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 527
Rejestracja: pn 17 cze, 2013 15:12

Re: Marks&Spencer

Post autor: Magda79 »

to szkoda :/
ja ostatnio kupowałam w grudniu tą mąkę, wtedy była jeszcze po staremu, zawsze coś na niekorzyść muszą zmienić :okulary2:
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
Posty: 1055
Rejestracja: pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Re: Marks&Spencer

Post autor: Adrian »

Magda79 pisze:Anula ja używam takiej
Obrazek
w składzie - mąki z ryżu, ziemniaków, manioku, kukurydzy i gryki
Ja też ją dzisiaj kupiłem na Marszałkowskiej, 2 opakowania, zobaczymy jakie będą wypieki z niej. :)

Tylko jest zmieniony skład: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana.
M
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 87
Rejestracja: pt 15 maja, 2009 13:04
Lokalizacja: Wrocław

Re: Marks&Spencer

Post autor: M »

Znowu jest promocja :)
Mama Ani zdiagnozowanej w 2008r.
ODPOWIEDZ