Firma Soligrano Sp. z o.o. Sp. k. to kolejny producent, który w ostatnim czasie dołączył do programu licencyjnego. Soligrano specjalizuje się w produkcji zbóż ekspanowanych, czyli ziaren poddanych gorącej parze wodnej, która zwiększa ich objętość i nadaje im lekkości i niesamowitej chrupkości. Takie ziarna są doskonałym dodatkiem do sałatek, deserów, mleka i jogurtu, ale także jako składnik ciast, czy wypieków domowego pieczywa. Produkty ze zbóż ekspandowanych Soligrano powstają zgodnie z wymogami zdrowotnymi, jakościowymi i ekologicznymi, czego potwierdzeniem są certyfikaty jakościowe – BRC, IFS Food oraz ISO 22000:2006.
Już teraz kupić można kukurydzę ekspandowaną w miodzie z witaminami w linii Puffinki PL-049-017 – idealna alternatywa na przekąskę lub śniadanie.
Produkt dostępny jest w sieci Lidl. Ale to nie koniec produktów tej firmy. Licencją zostało objętych 16 innych produktów, wśród których znajdują się jagły, gryka, ryż czy amarantus. Już niedługo portfolio Soligrano wzbogaci się o kolejne produkty, o czym będziemy Państwa informować na bieżąco.
Zapraszamy na stronę producenta:
http://www.soligrano.pl
http://www.celiakia.pl/puffinki-od-soli ... ego-klosa/
Soligrano
Moderator: Moderatorzy
Soligrano
Firma Soligrano rozszerzyła swoją ofertę o nowe ciekawe produkty:
PL-049-028 – Racuchy jaglane z jabłkiem i cynamonem/Millet pancakes with apple and cinnamon
Racuchy jaglane z jabłkiem i cynamonem to mieszanka naturalnych składników do samodzielnego przygotowania placków. Są źródłem błonnika, mają niską zawartość tłuszczu. Produkt jest bezglutenowy, bez dodatku aromatów, barwników i konserwantów, łatwy do przygotowania – wystarczy dodać mleko i usmażyć.
PL-049-030 – Vege Burger jaglany z buraczkiem i czerwoną soczewicą/Vege Millet Burger with beetroot and red lentils
Vege Burger jaglany z buraczkiem i czerwoną soczewicą jest źródłem błonnika, białka, nie zawiera dodatku cukru (w jego składzie są jedynie cukry naturalnie występujące w warzywach i strączkach). Produkt jest bezglutenowy, bez dodatku aromatów, barwników i konserwantów, łatwy w przygotowaniu – wystarczy dodać wodę i usmażyć.
Produkty będą do nabycia od 5 października 2018 r. m.in. we wszystkich Drogeriach Rossmann w Polsce.
PL-049-028 – Racuchy jaglane z jabłkiem i cynamonem/Millet pancakes with apple and cinnamon
Racuchy jaglane z jabłkiem i cynamonem to mieszanka naturalnych składników do samodzielnego przygotowania placków. Są źródłem błonnika, mają niską zawartość tłuszczu. Produkt jest bezglutenowy, bez dodatku aromatów, barwników i konserwantów, łatwy do przygotowania – wystarczy dodać mleko i usmażyć.
PL-049-030 – Vege Burger jaglany z buraczkiem i czerwoną soczewicą/Vege Millet Burger with beetroot and red lentils
Vege Burger jaglany z buraczkiem i czerwoną soczewicą jest źródłem błonnika, białka, nie zawiera dodatku cukru (w jego składzie są jedynie cukry naturalnie występujące w warzywach i strączkach). Produkt jest bezglutenowy, bez dodatku aromatów, barwników i konserwantów, łatwy w przygotowaniu – wystarczy dodać wodę i usmażyć.
Produkty będą do nabycia od 5 października 2018 r. m.in. we wszystkich Drogeriach Rossmann w Polsce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.